Landelijke Week van de Schooltuin

Scholen in de gemeente Alphen aan den Rijn hebben piepers gepoot tijdens de Landelijke Week van de Schooltuin 2024.

Deze themaweek van 8 t/m 12 april is in het leven geroepen om kinderen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Leerlingen in heel Nederland gingen deze Week aan de slag met de aardappel onder het motto Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!

Wist je dat één op de vijf basisschoolleerlingen denkt dat een aardappel aan een boom of struik groeit? De moestuincoaches Estefhany, Sabine en Carla hebben kinderen tijdens de pieperles laten ontdekken waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt. Ze leerden over seizoensgroenten en welke delen van groente we kunnen eten. En natuurlijk hebben ze piepers gepoot.

Hoe spannend is het om te zien dat uit één aardappel een plant groeit waarvan je net voor de zomervakantie een heleboel piepers kunt oogsten. De leerlingen zullen dan onder begeleiding van de moestuincoaches iets lekker maken met de zelf geteelde aardappelen.

We willen graag de Gemeente Alphen aan den Rijn, Eetbaar Alphen en Tuincentrum De Bosrand bedanken voor de sponsoring van deze activiteit.

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. Zij vinden dat ieder kind in de basisschoolleeftijd toegang moet hebben tot een schooltuin. Want zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groenten, fruit en bloemen draagt bij aan meer kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur. Een schooltuin is een plek waar alle kinderen tot bloei kunnen komen. Kijk voor meer informatie op www.alliantieschooltuinen.nl/week-van-de-schooltuin/

Misschien ook interessant?

Advertenties