Koudekerk in de ban van Leiden Marathon 2023

Het parcours van de hele marathon (42,195 km) lag ook dit jaar door Koudekerk. Komende uit richting Leiden, kwamen de lopers aan de noordkant van de Oude Rijn, via de Dorpsstraat, het dorp binnen. Vervolgens buigt men bij de Schinkeldijk naar links om na ca. 100 – 150 meter de Mattenkade op te rennen. Vandaar ging de route richting Woubrugge. Globaal gezien liepen de atleten ’n 6 á 7 km over Koudekerks grondgebied.

Goede weersomstandigheden

Het was goed loopweer, zonnig, ietwat wind. Of het ideaal loopweer is voor iedere loper, is heel persoonlijk; de een zweert bij zonnig, droog warm weer, de ander heeft het liever wat frisser. Sommigen hebben het liefst een lichte miezerregen want dan zit er veel zuurstof in de atmosfeer. Tot slot het belangrijkste item: Het was droog!

Aan de Lagewaard was een drinkpost aanwezig, want drinken is bij een dergelijke loop erg belangrijk. De fotocollage tonen enkele markante foto’s.

Met de klok mee: Loopgroep op de Lagewaard – drinkpost op de Lagewaard – groep lopers aldaar, net voor de Mattenkade – in ‘t midden: de koplopers met een van de hazen – groep lopers op de Schinkeldijk – bij afsplitsing naar de Mattenkade – de drinkpost op de Lagewaard nogmaals. Voor zover bekend hebben er zich op moment van het uitbrengen van deze rapportage geen vermeldenswaardige dingen voor gedaan.

De winnaars

De winnaar van de marathon 2023 is Edwin Kiptoo uit Kenia met een tijd van 2.12.42; nr. 2 Henry Tukor Kichana, eveneens uit Kenia volgde op 10 sec; De nr. 3, landgenoot Onesmus Kiplagat Kiplimo, volgde op 14 sec. Beste Nederlander was Koen van Haaster met een tijd van 2.30.47.

Bij de dames was Mildred Chepkemei Kinyanja uit Kenia met 2.32.40, nr 2 was de Keniaanse Linet Toroitich Chebet in 2.32.47 en nr 3 Gladys Chemutai in een tijd van 2.36.26

De uitslag van de dames was wat moeilijk te traceren; de eerste Nederlandse loopster is volgens de redactie Karin Vissers uit Hilversum met een goede tijd van 3.25.13.

Misschien ook interessant?

Advertenties