Koudekerk heeft weer een eigen kerncoördinator

Mirjam de Geus is vanaf heden de nieuwe contactpersoon in Koudekerk aan den Rijn namens Actief Rijnwoude. “Voordat ik activiteiten ga organiseren, ga ik eerst samen met inwoners verkennen waar de behoeften liggen,” vertelt ze.

Mirjam de Geus (50) is in Hazerswoude-Dorp een bekend gezicht. Maar ook voor degenen die wel eens bij Jeu de Boer komen, of bij kinderopvang Apetrots, is zij een bekende want op beide locaties werkt zij parttime. Mirjam woont dus in Hazerswoude-Dorp, naar haar zeggen op het mooist plekje van het dorp, met uitzicht op de Rietveldse molen en de ijsbaan.

Mirjam de Geus op het terras bij Jeu de Boer

Waarom dan kerncoördinator worden voor Koudekerk aan den Rijn?

“Via mijn werk bij Jeu de Boer en via mijn vriendin Linda Timmermans ben ik goed bekend met wat Actief Rijnwoude allemaal organiseert en ik vind het geweldig wat zij doen voor de inwoners,” vertelt Mirjam. “In Koudekerk is al geruime tijd een vacature voor een kerncoördinator en het is niet gelukt  die in te vullen met iemand uit het dorp zelf. Hierdoor wordt daar nu weinig georganiseerd. Alleen de wekelijkse koffieochtend in de Ridderhof vindt nog altijd plaats met Jolanda van Wetten, die vroeger de coördinator was. Ook wordt er eens in de 2 weken met elkaar gegeten in Café De Hoek. Ik zie het als een uitdaging om samen met de inwoners te kijken naar wat men graag zou willen voor Koudekerk. Er zijn ook genoeg voorbeelden van activiteiten die in de andere dorpen plaatsvinden, die we ook in Koudekerk kunnen gaan organiseren.”

Starten met een frisse blik

“Dat ik niet uit Koudekerk kom en het dorp nog niet zo goed ken heeft voor- en nadelen. Het is juist ook leuk om eens een ander dorp beter te leren kennen. Ik stap er in elk geval met een open blik in en ga eerst maar eens praten met inwoners om te horen wat zij willen en of zij speciale wensen hebben. Dan ga ik het zo stapje voor stapje opbouwen.”

Wie is Mirjam?

Mirjam is moeder van 3 kinderen (21, 19 en 14 jaar) en een sportief type. Ze heeft zelfs ooit de opleiding voor docent lichamelijk opvoeding aan de HALO gevolgd. Op invallessen als gymjuf na, heeft zij in haar werk voor iets anders gekozen. Maar in haar vrije tijd is ze altijd aan het sporten gebleven. Zo heeft ze 25 jaar les gegeven bij gymnastiekvereniging Houvast en jureert daar nog altijd wedstrijden. Tot 9 jaar geleden heeft ze actief geturnd en ook is dansen nog altijd een van haar hobby’s. Bezige bij Mirjam houdt ook van tennis, schaatsen, skiën en wandelen en is actief geweest in de ouderraad van de school van haar kinderen. Met zo’n sportief en actief iemand, ook nog eens goede vriendin van Linda Timmermans, krijgt Koudekerk er een kanjer van een coördinator bij!

Vragen of ideeën?

Heb je vragen, wensen of ideeën rond het organiseren van activiteiten in Koudekerk aan den Rijn, dan komt Mirjam graag met je in contact. Je kunt haar bellen op 06-12989704 of stuur een e-mail aan mirjam@actief-rijnwoude.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties