Korenaar neemt afscheid van ds. Melgers

Zondag 28 januari heeft de Protestantse Gemeente van Hazerswoude in een kerkdienst in de Korenaar afscheid genomen van haar predikant ds. Carla Melgers. Ds. Melgers treedt per 1 februari in dienst van de protestantse wijkgemeente ’t Spectrum in Waddinxveen.
 

Acht jaar is ds. Melgers in dienst geweest van de Korenaargemeente in Hazerswoude. In haar afscheidswoord noemde de predikant het ook een terugblik in dankbaarheid op acht mooie jaren. “Ik ben dankbaar voor alle ontmoetingen met jong en oud, voor het voorgaan in diensten, de leerhuizen en gesprekken en voor de inspirerende reizen naar Israël en Jordanië.” Het viel haar niet gemakkelijk om afscheid te nemen van deze gemeente zei de predikant, “Maar de pinkstergeest waart rond en daaruit leven wij.”
Ook met de kinderen in de kerk deelde de predikant haar afscheid en gaf hen als presentje een schelp mee. Met een preek over de eerste verzen van Hebreeën 12 sprak ds. Melgers over toppen van vreugde en dalen van verdriet en over acht jaar lang elkaars reisgenoten te zijn geweest.
 

Namens de kerkenraad werd de vertrekkende predikant toegesproken door mevrouw Nelleke de Beus, waarna zij door een zanggroep werd toegezongen met ‘An Irish Blessing’.
De dienst werd afgesloten met het lied ‘U zij de Glorie’ begeleid door orgel en blazersgroep.
na de dienst was er ruime gelegenheid om de vertrekkende predikant toe te spreken en de hand te drukken.
 
Zondag 4 februari zal ds. Melgers bevestigd worden in haar nieuwe gemeente in Waddinxveen. Dat gebeurt om 15.00 uur in de Ontmoetingskerk door ds. R. de Reuver.
  
Tekst: Jan Luuk van Dijk

Foto’s: Lavinia

Misschien ook interessant?

Advertenties