Koningsdag Alphen aan den Rijn: Parkkunst

Parkkunst is een cultureel festival georganiseerd door Parkvilla in Park Rijnstroom. Met dit jaar nóg meer live muziek van zowel nationale als regionale bands op twee verschillende podia, tal van kunstkramen door het hele park, twee horecapleinen met lekker eten en drinken, een platen & CD markt, straattheater én een leuk programma voor kids. Het festival wordt om 12.00 uur geopend met stadsdichter Chanty Louis. Parkkunst is voor jong en oud én is gratis.

‘We willen Parkkunst graag voor iedereen toegankelijk houden, maar de kosten stijgen ook. We doen dit jaar daarom een beroep op alle bezoekers om Parkkunst mede mogelijk te maken. Tijdens de dag kunnen mensen via een QR code doneren. Zo blijft Parkkunst een cultuurfestival voor alle Alphenaren’, licht Arjenne Bouwknegt, directeur Parkvilla toe.

Muzikaal feest

‘We hebben dit jaar een uitgebreid muziekprogramma’, vertelt Agnes van den Ham, programmeur theater. Op het Park podium midden in het park spelen LEKKER, GIGS, Certain Animals, De Grote en de slotact is The Doors in Concert. Het muzikale feest wordt om 20.00 uur afgesloten door DJ Hodja. Op het Villa podium voor Parkvilla staan DRIVE, Greenfield, Mark, Frank & Money en de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool. Verder is er een muziekmarkt met een gevarieerd aanbod platen en CD’s voor leuke prijzen.

Straattheater en filmhuis

‘Parkvilla zal Parkvilla niet zijn indien er geen theater wordt georganiseerd’, vervolgt Van den Ham. Vetschiller de band van Festival Onderuit, met muziek die je gelijk vrolijk maakt. Tante Jans met haar gans, verteltoneel voor kids van 2-5 jaar georganiseerd door Productiehuis Alphen met de sprookjes van Moeder de Gans en Tetratown, een kleurrijk straatatelier met gerecyclede verpakkingen, waar bezoekers ook zelf mee aan de slag kunnen. In het filmhuis wordt tegen speciaal koningstarief de film Patrick and the Whale vertoond, een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen een mens en een potvis.

Kinderpark

Voor kinderen is er genoeg te doen: zweefmolen Engeltjesmolen, schminkartiest Layla Kühnen, Dot painting à la aboriginals met Sandra Orré en lekkere poffertjes en suikerspinnen van de rotary voor het goede doel.

Schoon park

Parkkunst wordt georganiseerd door een klein team van Parkvilla medewerkers. ‘Er zijn dit jaar niet veel aanmeldingen van vrijwilligers, dus we roepen iedereen op het park schoon te houden en de vuilniszakken te gebruiken. Dat helpt ons enorm’, aldus Renate Kok, coördinator van Parkkunst.

Meer informatie op de website.

Misschien ook interessant?

Advertenties