Kom weer wandelen op de Boerenlandpaden

Het broedseizoen is ten einde en dat betekent dat de Boerenlandpaden vanaf 15 juni weer toegankelijk zijn voor wandelaars. Agrarisch natuurcollectief De Groene Klaver heet wandelaars van harte welkom, maar vraagt ook om op te letten onderweg. In de weilanden zijn nog weidevogels met jonge pullen aanwezig. En door de regenval kunnen paden modderig zijn of onder water staan. Haal de wandelschoenen dus weer uit het vet, maar wees voorzichtig onderweg.

Boerenlandpaden liggen in het landelijk gebied rondom Leiderdorp, Zoetermeer, Zoeterwoude en Hazerswoude. De gemarkeerde wandelroutes hebben verschillende afstanden en lopen dwars door de weilanden van leden van De Groene Klaver, die hun percelen vrijwillig openstellen. De paden zijn alleen toegankelijk voor wandelaars. Honden en fietsers zijn niet toegestaan.

Afgelopen periode (15 maart tot 15 juni) waren de Boerenlandpaden afgesloten om de weidevogels de kans te geven hun eieren ongestoord uit te broeden en hun jongen groot te brengen. Nu zijn de paden weer opengesteld en krijgen wandelaars dé kans om de polder in optima forma te beleven. Vergeet je verrekijker en fototoestel niet om herinneringen vast te leggen.

Het onderhoud van de paden ligt in handen van De Groene Klaver. Het kan voorkomen dat je tijdens het wandelen een markering van de route mist of dat een opstapje kapot is. We horen dit graag via info@degroeneklaver.nl, zodat we dit kunnen verhelpen. 

Meer informatie over de Boerenlandpaden is te vinden op www.degroeneklaver.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties