KNA Play-in met 80 muzikanten

Zaterdag 10 februari vond in de Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn het Play-in concert van jubilerend KNA plaats. Overdag werd druk geoefend door een divers gezelschap aan muzikanten, leden, oud-leden en andere belangstellenden om vanaf 17.00 uur met elkaar een concert te geven.

Deelnemers kregen bij aanmelden de te spelen stukken digitaal toegestuurd en kon daar zelf thuis al mee aan de slag óf men kreeg het zaterdag vóór de aanvang voor het eerst te zien. Vanaf 9 uur werd er druk geoefend om het totale repertoire onder de knie te krijgen. Om 17.00 uur moest het ‘af en klaar’ zijn, want toen begon het concert, waar de familie, bekenden en inwoners konden horen hoe het allemaal klonk. De auteur was er in de vroege ochtenduren ook bij, de ‘moeilijke’ stukken werden ’n paar keer geprobeerd…. en nu werd hele repertoire even gespeeld: Chapeau! Wat één dag oefenen, op elkaar inspelen al niet brengt!

“Het was kortweg verbazingwekkend. Zo mooi en prachtig!”, vertelt een van de toehoorders.

Het hele jaar staat in het teken van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging. Vrijwel elke maand staat een bijzonder evenement op het programma. Lees hier meer over het jubileumjaar.

Luister hier naar een fragment van het concert:
Fragment 1
Fragment 2

Misschien ook interessant?

Advertenties