Klik & Tik: Computervaardigheden in Hazerswoude-Rijndijk

In een recente oproep in de plaatselijke krant werd de aandacht gevestigd op een dringende behoefte aan vrijwilligers voor de Klik & Tik bijeenkomsten in het dorpshuis De Som in Hazerswoude-Rijndijk. De respons op deze oproep was buitengewoon bemoedigend, met maar liefst vier nieuwe vrijwilligers die zich hebben aangemeld. Dit geweldige nieuws betekent dat meer volwassenen de kans krijgen om deel te nemen aan deze wekelijkse, laagdrempelige activiteit die hen helpt om vertrouwd te raken met computers.

Wat houdt Klik & Tik in?

Deelnemers worden stap voor stap ingewijd in het typen, surfen op het web en e-mailen. Ze ontvangen waardevolle tips over computerbeveiliging en het organiseren van hun digitale leven. Bovendien worden ze op de hoogte gebracht van de belangrijkste aspecten van veilig internetgebruik. De lessen bieden ook gelegenheid om kennis te maken met interessante en nuttige websites, terwijl ze hun vaardigheden verbeteren in zaken als reisplanning en internetbankieren. Ook populaire sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp komen aan bod. Daarnaast zijn er handige modules beschikbaar die uitleg geven over het aanvragen van een DIGID en het gebruik van MijnOverheid.

Maar dit is nog niet alles.

Het Klik & Tik-programma gaat verder dan alleen computergerelateerde vaardigheden. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om te werken aan hun taalvaardigheid, rekenvaardigheid, financiële geletterdheid, gezondheidskennis en begrip van de samenleving. De cursus biedt een brede en gevarieerde leerervaring.

Een van de voordelen van Klik & Tik is de flexibiliteit. Deelnemers kunnen helemaal vanaf het begin beginnen en het programma in hun eigen tempo doorlopen. De lessen worden niet klassikaal gegeven, waardoor individuele aandacht mogelijk is. Vrijwilligers stellen gratis accounts beschikbaar, waarmee deelnemers zowel op locatie als thuis kunnen oefenen.

Wilt u graag deelnemen aan Klik & Tik en uw computervaardigheden verbeteren? Meld u dan aan bij de coördinator via het telefoonnummer 06-83 42 80 41.

De Klik & Tik computerlessen worden aangeboden door Bibliotheek Rijn en Venen, en bieden een waardevolle kans voor volwassenen om hun digitale wereld te verkennen en te vergroten.

De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op de woensdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Aanmelden is verplicht.

Misschien ook interessant?

Advertenties