Kleurrijk avontuur voor jonge kunstenaars

Vorig jaar bracht Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk een boeiende serie van 7 workshops tot leven, waar jonge deelnemers de kunst ontdekten van schilderen met bijenwas, ook wel bekend als encaustic-art. Onder leiding van de getalenteerde docente Annelies van Boskoop Creatief creëerden 10 enthousiaste deelnemers prachtige kunstwerken met behulp van bijenwasblokjes. Vanwege het overweldigende succes van deze cursus, zijn we verheugd aan te kondigen dat we in januari en februari extra lessen organiseren!

Deze kleurrijke workshops zijn geschikt voor zowel deelnemers van de eerste reeks als nieuwe kinderen die willen instromen. Speciaal ontworpen voor creatieve geesten tussen 8 en 12 jaar, beloven deze lessen een waar avontuur te worden. Dus trek kleding aan die vies mag worden en laat je artistieke flair de vrije loop!

Wat is Encaustic Art?

Tijdens deze intrigerende cursus ontdekken deelnemers de kunst van het werken met een klein schilderijzer en gekleurde blokjes bijenwas op speciaal hittebestendig papier. De techniek, bekend als Encaustic Art, betekent “inbranden”. Door het smelten van de was ontstaan unieke mogelijkheden om mee te werken. Het mini-strijkijzertje fungeert als een creatieve penseel, waardoor prachtige effecten ontstaan. Stap voor stap leren deelnemers het materiaal beheersen en ontstaan er adembenemende kleuren en vormen. Van het schilderen van landschappen tot het creëren van een heelal, deelnemers zullen zelfs werken met stempels, paletmessen, schrapers, stylers, sponzen en meer!

Meld je snel aan!

Lijkt het je leuk om deel te nemen en je creatieve kant te verkennen? Bezoek snel onze website www.jeugdwerk-hazerswoude.nl/schilderen voor alle informatie en het aanmeldformulier. Mis deze kans niet om je artistieke talenten te ontwikkelen en samen met andere jonge kunstenaars een onvergetelijke ervaring te beleven!

Misschien ook interessant?

Advertenties