Kinderen helpen omgaan met een scheiding

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alphen aan den Rijn organiseert binnenkort KIES trainingen voor jonge kinderen die kort of lang geleden een scheiding meemaakten. Het is een training voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar en start in januari 2024.

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Als je gaat scheiden is dat ingrijpend voor je kind(eren). Ieder kind gaat weer anders om met de nieuwe situatie. In de KIES- spel- en praatgroep leert je kind de scheiding beter begrijpen. Ook leert het omgaan met wat voor hem of haar moeilijk is. Je kind krijgt een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

In de KIES jonge kinderen groep vertellen de handpoppen Sahra en Max elke bijeenkomst het verhaal over de scheiding van hun ouders. De kleuters kunnen zich herkennen in de situatie over de scheiding van hun eigen ouders. Het is voor kleuters belangrijk om te leren dat zij geen schuld hebben bij de scheiding. En dat hun ouders altijd van hen blijven houden. Er wordt gewerkt aan wat lastig is voor hen en hoe ze daarmee kunnen omgaan. Door middel van verschillende werkvormen zoals verhalen en spelletjes, wordt er aangesloten bij de belevingswereld van het kind.

Datum en locatie

Data: Donderdag 18 en 25 januari, 01, 08, 15 en 29 februari,
07 en 14 maart 2024 (11 januari 2024 is de informatiebijeenkomst voor ouders van 16.00-17.00 uur), tijd: 15.45 – 16.45 uur
Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 51, Alphen aan den Rijn
Kosten: Geen
Aanmelden: Via www.cjgcursus.nl

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties