Kickers’69 sterker in wedstrijd van bedenkelijk niveau

Om aan de competitie een ‘toetje’ toe te voegen is vandaag een overwinning op het Leimuidense Kickers’69 een vereiste. Vanwege de geblesseerden is er vandaag op rechts een plaatsje ingeruimd voor Hassan Knobhout, die samen met spits Rohan Abeykesera en Rens Schakenbos de voorhoede vormt.

Het begin is ook niet slecht voor Bernardus. Al snel worden er aanvallen opgezet richting Kickers-doel. Als de Kickers-goalie een inzet van Rens Schakenbos met moeite kan wegwerken krijgt Hassan Knobhout de bal ongelukkig tegen de arm, waardoor zijn 100% doelkans teniet gaat.

Achterstand

Als na een kwartier Kickers wat meer in het spel komt en bij een grote mogelijkheid vanwege buitenspel wordt teruggefloten is het enkele minuten later wel raak. Uit een hoekschop is de ingekopte bal een te moeilijke opdracht voor Bernardus-doelman Luuk Enter. 0-1.

Een kwartier later komt er weer een goede mogelijkheid voor Bernardus. Na een corner geeft Remko van der Werff een steekpass op Jeffrey van der Heiden, die zijn doelpoging ternauwernood geblokkeerd ziet door de Kickers-defensie. Daarna komt Bernardus met de schrik vrij, als Remko de bal niet goed kan wegwerken en Max Rijnbeek van de lijn moet redden. Kort hierop wordt een ongelukkige handsbal van Michael Vermeulen bestraft met een elfmetertrap, een buitenkansje dat Kickers niet onbenut laat. 0-2.

2e helft

Na de thee is Niels Roelandse de vervanger van Remko van der Werff. Maar al snel blijkt dat Bernardus het vandaag niet heeft. Als een Kickers-aanvaller een ver-uit-zijn-doel-komende Luuk Enter kan omspelen en raakschieten, wordt het buitenspel-signaal van de Bernardus-grensrechter genegeerd omdat de vermeende ‘buitenspelbal’ van een Bernardus speler afkomstig is. 0-3.

Vervolgens is het spel een kwartier lang niet om aan te zien, totdat plotseling de meegekomen Max Rijnbeek een dieptebal net niet kan toucheren om de Kickers doelman te kunnen verrassen. Kort hierop gloort er toch nog een klein beetje hoop als Rens Schakenbos een vrije trap fraai om de Kickers-muur in de verste hoek krult. 1 – 3. Maar ook na de invalbeurten van Koen Schellingerhout en Kay Broomans voor Hassan Knobhout en Wesley van Tol kan Bernardus in het vervolg van de wedstrijd maar weinig mogelijkheden creëren. Roy van der Horst vervangt vervolgens nog de geblesseerde Joost de Groot maar de strijd is dan al terecht beslist in het voordeel van de Leimuidenaren.

Geen nacompetitie

Het ‘toetje’, een promotie/degradatiewedstrijd gaat er zo goed als zeker niet komen. Rest nog de mogelijkheid van een overwinning in een ‘derby’. Zoals, op 11 mei op het programma: Bernardus – Hazerswoudse Boys.

Misschien ook interessant?

Advertenties