Kerstbomen verzamelen: groot plezier voor de kinderen

én je verdient een extra zakcentje!

Afgelopen woensdag konden inwoners van Alphen op diverse plekken hun kerstboom inleveren. In Koudekerk was de inzamelplek bij het winkelcentrum aan de Prins Bernardstraat was. In de week ervoor zag je al kinderen met kerstbomen slepen.

Sommige bomen waren erg groot en dus zwaar, maar dan bind je de boom achter je fiets of sleept hem samen met je broertje, zusje of vriendjes naar de tuin van vader en moeder. Ook zag ik een hulpvaardige vader zijn kinderen ‘even hielp’: aan zijn trekhaak hingen vier of vijf bomen. Voor de kinderen is het een extra motivatie om zoveel mogelijk bomen te verzamelen, want per boom ontving je er boom een lootje met de waarde van € 0,50. En als je dat met twee families samen doet, is de tuin tweemaal zo groot en passen er ook twee keer zoveel bomen in, toch?

Floor, Eva, Haron, Bram, Maud en Nora struinden of fietsten het hele dorp door voor hun verzameling. Op deze manieren verzamelden zij maar liefst 130 bomen!! Chapeau! Tel uit je winst! De tuin bij deze twee families lag woensdagmorgen bomvol met bomen. Het was even een prima verstopplekje tijdens het verstoppertje spelen. Voor deze enthousiaste buurkinderen een goede aanvullingen op hun zakcentje. Ik heb nog niet gevraagd wát zij er mee gaan doen, maar dat zal vast goede besteding krijgen.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties