Kennis maken met de schoonrijders in uw regio

De LVS (Landelijke Vereniging van Schoonrijders) vierde dit jaar haar 75-jarig bestaan. Dit jaar gaat de trainingsgroep Zoetermeer door als nieuwe discipline van IJsclub Zoeterwoude. Natuur- of kunstijs: de schaatsen gaan iedere week weer aan. Iedere dinsdagmiddag wordt er serieus, maar ontspannen geoefend op IJsbaan “Silverdome” in Zoetermeer door zo’n 22 enthousiaste leden.

SCHOONRIJDEN: misschien iets voor U?

Het schoonrijden op de schaats is eigenlijk een vertraagde vorm van hardrijden, waarbij men rechtop schaatst. Door het lichaam over te hellen kan je sierlijke bogen maken over de gehele baanbreedte. Deze manier van schaatsen is minder belastend voor de rug, kost minder spierkracht en kan tot hoge leeftijd worden beoefend. Individueel, in een groep, hand in hand, aan de stok; alles is mogelijk. Het gaat niet hard, maar wel sierlijk!

De afdeling Zoetermeer telt momenteel 22 leden, maar dat willen we in de nieuwe organisatie graag uitbreiden. Na de training van anderhalf uur drinken de leden gezellig een warm drankje met elkaar en praten wat na in de kantine. De meeste van hen zijn 65-plus, het oudste lid is zelfs 80-plus, zo zie je maar: van bewegen blijf je gezond. Ook de jongeren zijn uiteraard vertegenwoordigd (en welkom). Het doel is: plezier hebben in het schaatsen! De leden van Trainingsgroep Zoetermeer krijgen les van de Nederlands Kampioenen Schoonrijden Thea den Hollander-Straathof en Johan Westerhof.

Wil je het zelf eens proberen?

Wij nodigen je van harte uit om een keer op één van de trainingsmiddagen te komen kijken of om gratis mee te doen; elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur wordt er geschaatst in Zoetermeer.
Meld je even aan voor deze gratis proeflessen d.m.v. een e-mail naar:
schoonrijdenzoetermeer@gmail.com o.v.v. je schaats- (schoen)maat zodat er gezorgd kan worden voor leenschaatsen in de juiste maat. Telefonische inlichtingen kunt u verkrijgen bij de heer Frans Voogt, telefoonnummer 015-3695304.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties