Kan Daniël Knegt naar Paralympische spelen in Parijs?

Dinsdag 2 april heeft Daniël Knegt, onze bekende paralympiër uit Hazerswoude – Dorp meegedaan aan het voorlaatste classificatie toernooi. Hiermee is hij weer een stap verder naar kwalificatie voor de Paralympische spelen.

De resultaten zijn een graadmeter voor deelname aan de Paralympische spelen in Parijs deze zomer. Dit toernooi was de Grand Prix in Antalya in Turkije. Zijn eerste partij, Nederland [NL] tegen Kazachstan, werd gewonnen: “Met een eenvoudig schouderworpje uit het boekje”, zoals Daniël dat even snel verwoord.

De 2e partij Turkije tegen NL, in ’n Waza-ari voor.

Een Waza-ari is de op een na hoogste score die in een judowedstrijd behaald kan worden; deze komt overeen met zeven judopunten.

Echter deze wedstrijd heeft hij helaas niet kunnen winnen, puur en alleen al vanwege het verschil in gewicht: 107 kg ten opzichte van de 150 kg – dat verschil was net ‘n grammetjes te veel….

In de 3e partij, Griekenland tegen NL werd gewonnen met een houdgreep.

De houdgreep… Weet u het nog? Dat doet de auteur denken aan de spectaculaire houtgreep op de Olympische Spelen van Tokio in 1964, waar onze judoka Anton Geesink – hij was toen 30 jaar oud – ‘in het hol van de leeuw’ de gouden plak veroverde.

In de laatste en 4e partij, Frankrijk tegen NL werd helaas verloren. Dat wijdt Daniël aan zijn blessure leed van weken er voor. Deze speelde tijdens deze wedstrijd parten en kwam op dat moment keihard weer terug. Het toernooi afgesloten met een 7e plaats. Vanwege zijn gescheurde hamstring verliep zijn voorbereiding voor dit toernooi heel anders dan dat Daniël graag gewild zou hebben. Hij had zich dat ietwat anders voorgesteld. Het liefst had hij dolgraag met de juiste tactiek, ijzersterk willen judoën. Nu zijn alle pijlen gericht op Georgië – daar worden eind mei nog classificatie-wedstrijden gehouden; daarna hoort Daniël of hij het Team van NL mag vertegenwoordigen in Parijs.

Uiteraard wensen wij Daniël heel veel succes – met een blessurevrije voorbereiding – voor het beslissende toernooi in Georgië! Wij duimen voor je Daniël!!

Misschien ook interessant?

Advertenties