Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp, inschrijving geopend

Na een mooie editie van 2023, is de voorbereiding voor dit jaar al in volle gang. Het evenement zal plaatsvinden op zondag 7 juli.

De Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp was ooit bedoeld als een eenmalig evenement. Dankzij het succes van de afgelopen edities en het enthousiasme van de deelnemers, heeft het evenement langzamerhand zijn plek gevonden voor de jonge sporters van de gemeente Alphen aan de Rijn en omstreken.

De mooie omgeving waarin de triathlon plaatsvindt, vanaf het grote veld van het zwembad, is naast het sociale karakter belangrijk voor de deelnemers. “Onze Junior Triathlon is veel meer dan een sportieve wedstrijd, het is een sociaal evenement voor het hele gezin en voor het dorp waar onze jonge deelnemers genieten van het enthousiasme van het publiek. Door de lage inschrijfkosten zorgen we ook dat alle kinderen makkelijk mee kunnen doen ” aldus Willy Weijers van de organisatie.

De organisatie werkt nu hard met de ondernemers en de vrijwilligers van het dorp om een mooie 6de editie neer te zetten met veel deelnemers. Vorig editie deden meer dan 150 deelnemers mee. Gestart in 2017, trekt het evenement steeds meer deelnemers, ook uit andere regio’s.

Ook dit jaar is het motto “iedereen kan meedoen”. Kinderen van 7 t/m 14 jaar oud kunnen – ongeacht hun niveau – deelnemen aan deze unieke triathlon: zwemmen in openlucht zwembad De Hazelaar, fietsen in de mooie polder en afsluitend hardlopen op de voetbalvelden van de Hazerswoudse-Boys en door het dorp.

De kinderen van 7-10 jaar zwemmen 75 meter, fietsen 5 kilometer en lopen 1.25 kilometer hard. De kinderen van 11-14 jaar zwemmen 125 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2.5 kilometer hard. De kinderen kunnen zich ook als team inschrijven om samen de finish de bereiken.

De inschrijving kost € 5,- en de kinderen krijgen een “finisher” T-shirt bij de finish.

Er worden ook dit jaar gratis trainingen gegeven om onervaren deelnemers met deze sport kennis te laten maken. Deze trainingen vinden plaats in de 4 weken voor het evenement, op de zaterdagen 8, 15, 22 en 29 juni, om 14:00 bij Zwembad de Hazelaar.

Voor inschrijving of meer informatie over de Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp, bezoek de website

Volg de Facebook en Instagram pagina’s om op de hoogte te blijven.

Misschien ook interessant?

Advertenties