Jeugdtechniekclub organiseert succesvolle zeepkistenrace

De Jeugdtechniekclub (JTC) van speeltuin De Rode Wip heeft tijdens de recente jeugdvakantieweek in het huttendorp laten zien wat kinderen kunnen verwachten van hun aanstaande activiteiten. In plaats van moderne technologie zoals laptops, iPads en telefoons, draaide alles om hands-on werk en het bouwen van fysieke producten. Een opvallend voorbeeld hiervan was de zeepkistenrace, waarbij de kinderen in groepjes van 4 of 5 samenwerkten om hun eigen zeepkist te bouwen.

Met ondersteuning van vrijwilligers zoals “opa Cees,” Evert, Henk en Johan kregen de kinderen de benodigde materialen aangereikt. Ze werden echter aangemoedigd om zelf uit te vinden hoe ze de zeepkist moesten assembleren. De vrijwilligers waren standby om te assisteren wanneer nodig.

De voorbereiding begon op dinsdag, waarbij de vrijwilligers eerst de paddocks opzetten. Deze ruimtes dienden als werkplekken waar de kinderen hun opdrachten konden uitvoeren. Vanaf woensdag konden de kinderen zelfstandig aan de slag. Gedurende twee dagen hadden ze toegang tot begeleid zagen, boren, schroeven en meten onder het toeziend oog van ervaren vrijwilligers. Dit alles was gericht op het verzekeren dat hun zelfgebouwde zeepkisten klaar waren voor de grote race.

Op donderdagmiddag werd een laatste testrit gemaakt, en na de bonte avond was het moment daar: om 20:30 uur begon de race met luid gejuich van ouders en toeschouwers die waren gekomen om deze unieke zeepkistenrace in Hazerswoude-Rijndijk te aanschouwen. Het team van Julian, Benjamin, Sam en Jesse presteerde uitstekend en behaalde de eerste plaats, beloond met een trotse trofee. De organisatie voorzag elk team van een fles kinderchampagne als herinnering aan hun inspanningen. Het benadrukte dat de weg naar het eindproduct net zo belangrijk is als het product zelf.

Speeltuin De Rode Wip bedankte niet alleen de vrijwilligers maar ook hun sponsor Schouls BV uit Koudekerk aan den Rijn en T.I.B de Boer voor hun bijdragen om dit evenement mogelijk te maken.

De Jeugdtechniekclub zal binnenkort van start gaan in dorpshuis De Som, waarbij bijeenkomsten zullen worden georganiseerd voor kinderen uit groep 7 en 8. Deze bijeenkomsten zullen kinderen kennis laten maken met de wereld van techniek en alle aspecten daarvan. De zeepkistenrace was slechts een voorproefje van wat ze kunnen verwachten van deze leerzame en interactieve club.

Voor meer informatie en voorinschrijven ga je naar www.jeugdwerk-hazerswoude.nl/jtc

Misschien ook interessant?

Advertenties