Jeugd Techniek Club maakt indrukwekkend uitstapje

Gisteren beleefden de jonge deelnemers van de Jeugd Techniek Club, een bloeiend initiatief van speeltuin De Rode Wip, een bijzonder uitstapje naar Technisch Installatie Bedrijf De Boer aan de Rijndijk.

Sinds de oprichting in september in dorpshuis De Som volgen de kinderen, afkomstig uit groep 7 en 8, tweemaal per week technieklessen van bevlogen en ervaren vrijwilligers. Deze lessen hebben niet alleen hun technische vaardigheden ontwikkeld, maar hebben ook de deuren geopend naar een wereld van creativiteit en innovatie.

In de beschermende omgeving van De Som werkten de kinderen individueel aan diverse projecten, gebruikmakend van een scala aan materialen en (elektrische) gereedschappen. Het was de hoogste tijd om deze opgedane kennis in de praktijk te brengen, en daarvoor bood Piet de Boer van Technisch Installatie Bedrijf De Boer zijn werkplaats aan als podium voor boeiende en leerzame workshops.

We werken veilig, of we werken niet

Met enthousiasme namen 10 kinderen deze kans met beide handen aan. Onder begeleiding van opa Cees, Evert en Henk begaven ze zich op de fiets richting het bedrijf van Piet, terwijl anderen kozen voor een comfortabel ritje met de auto. Bij aankomst werden ze warm ontvangen door Piet, zijn broer Fons en medewerker Rob. Alvorens de kinderen hun handen uit de mouwen mochten steken, werd uitvoerig stilgestaan bij de veiligheidsregels, want zoals Piet het stelde: “We werken veilig, of we werken niet.”

De kinderen kregen de kans om aan zelfgekozen projecten te werken. Of het nu ging om het creëren van een kunstwerk van schroot, het vervaardigen van een fotolijstje uit koperen buisjes, het maken van een zinken bloempot of het bouwen van een bibberspiraal; de diversiteit aan keuzes was indrukwekkend. Terwijl een groepje gezamenlijk aan het bibberspiraal werkte, wist een ander kind uit restjes materialen een heuse robot te creëren. Sommigen richtten zich op schakelaars en lampjes. Tussendoor werden de creatieve geesten verwend met limonade, speculaasjes en paaseitjes.

Met een ervaring rijker naar huis

Na drie uur vol creativiteit en technische hoogstandjes was het tijd om op te ruimen, af te sluiten met een groepsfoto en met een voldaan gevoel huiswaarts te keren. De gemaakte bibberspiraal zal een prominente plek krijgen in De Som, als herinnering aan deze bijzondere dag.

De Jeugd Techniek Club bedankt Piet, Fons en Rob van Technisch Installatie Bedrijf De Boer voor hun gastvrijheid en wijze lessen. Met dit uitstapje zijn de kinderen weer een ervaring rijker, en wordt eens te meer benadrukt hoe belangrijk techniek is voor de ontwikkeling van de jeugd.

Misschien ook interessant?

Advertenties