Jeugd 1 TTV Avanti Kampioen van Nederland

Afgelopen donderdag (Hemelvaartsdag) streed het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Avanti uit Hazerswoude-Dorp voor de landstitel in Hilversum. De strijd moest worden opgenomen tegen Rijnsoever/Scylla. Vooraf was het voor iedereen wel duidelijk, het team uit Hazerswoude gold niet als de favoriet. Zij hadden immers in februari nog met maar liefst 9 – 1 verloren van hetzelfde team.


Het kampioensteam van Avanti v.l.n.r.: Vincent van der Velden, Yunah Ritzerveld, Leon Vijverberg (coach), Razvan Friptu en Marlieke de Gier

Maar de talenten van Avanti ontwikkelen zich op het ogenblik in een razendsnel tempo door intensieve trainingsarbeid en mede dankzij hun trainer en begeleider Leon Vijverberg. Dat belooft echt nog wat voor de toekomst!

Uitermate strijdvaardig stonden zij achter de tafel, er werd geknokt voor ieder punt gevolgd door veel kabaal en applaus van het publiek. De sfeer zat er goed in! Razvan Friptu overblufte zijn tegenstanders en won zijn eerste twee partijen. Marlieke de Gier, die haar teamgenoot Vincent van der Velden op de bank hield, kon helaas niet verrassen en verloor haar beide wedstrijden. In een indrukwekkende wedstrijd met prachtige slagenwisselingen won Yunah Ritzerveld van zijn eerste tegenstander van wie hij in februari nog had verloren. Ook zijn tweede wedstrijd won hij overtuigend in drie games, zijn derde partij echter ging verloren.

De dubbelwedstrijd was een dubbeltje op zijn kant, maar het muntstukje viel met 10-12 in de vijfde game in de richting van Avanti.

Bij een al zeer verrassende stand van 3 tegen 5 voor Avanti moest Razvan het beslissende zesde punt binnenslepen, de laatste partij hoefde dan niet meer gespeeld te worden. Zijn tegenstandster bood stevig verzet, maar het mocht niet baten.

Bij het laatste punt (11 – 13 in de vierde game) ging het dak in Hilversum er vanaf, zo groot was de ontlading.

Voor het eerst sinds het meisjesteam in 2010 heeft Avanti weer de Nederlands Kampioen Jeugd in huis!

Misschien ook interessant?

Advertenties