Jaarlijkse Kermis in Koudekerk

In de afgelopen week was het weer een gezellige drukte op de Middenwaard in Koudekerk, want van donderdag t/m zaterdag konden jong en oud weer even genieten van de jaarlijkse Kermis.

De Koudekerkse Oranjevereniging had wederom zijn best gedaan een leuke verzameling attracties en kramen naar deze Dorpskern te ‘lokken’. Daar is men goed in geslaagd. Met name de kleinste inwoners genoten in volle teugen. Samen met pa of ma, grote broer of zus in de botsauto’s, lootje trekken met de kans op een groot pluchen beest, met vriendjes of vriendinnetjes in de draaiende X Factory oftewel de Grazy Dance of heel hoog springen in de Bungy Jungle Trampoline en nog meer…

Kortom: Het was een groot feest!

Waar vindt de Kermis zijn oorsprong?

Van oorsprong is een kermis een jaarmarkt ter gelegenheid van de inwijding van een kerk of een andere feestdag van de parochiekerk. Het woord Kermis is een soort van verbastering van Kerkmis of Kirch-Misse of Messe [Duits]. Op deze dag stroomde het volk samen om een heilige te vereren en om zich te vermaken.

In dat laatste, het vermaak van de mensen, is ook dit jaar de Oranjevereniging Koudekerk weer perfect geslaagd. Namens de bezoekers hartelijk dank. We kijken al weer uit naar de Kermis in 2025!

Misschien ook interessant?

Advertenties