ITC-terrein Hazerswoude-Dorp gekozen als ambassadeursterrein ‘Werklandschappen van de Toekomst”!
Woensdag 11 december 2024 is bekend geworden dat het bedrijventerrein ITC in Hazerswoude-Dorp geselecteerd is als één van de twee “ambassadeursterreinen” in Zuid-Holland als “Werklandschappen van de Toekomst”.
Een ambassadeursterrein is een bedrijventerrein waar zoveel mogelijk geteste innovaties worden toegepast om te komen tot een inspirerende voorbeeldlocatie voor een Werklandschap van de Toekomst. Hierin wordt samengewerkt met studenten en marktpartijen en komt naast cofinanciering ook landelijke kennis en expertise beschikbaar over groene bedrijventerreinen. Dit geeft het ITC-terrein, de kans om koploper te worden op het gebied van groene, duurzame bedrijventerreinen.
“Deze titel en opdracht die daarmee samenhangt; niet langer een bedrijventerrein maar een werklandschap met ruimte voor natuur en mens waar het fijn werken is, biedt een hele mooie kans voor het ITC-terrein en de Greenport, en markeert een belangrijke stap in de verduurzaming van onze bedrijventerreinen” zegt Anouk Noordermeer, wethouder Greenport. “Dit is een hele belangrijke ontwikkeling, want groene, gezonde, klimaatbestendige bedrijventerreinen zijn niet alleen belangrijk voor het klimaat en de natuur, maar zorgen ook voor een fijne werkomgeving. En dat wordt steeds belangrijker in een tijd van personeelskrapte. Ik ben dan ook heel trots op deze titel, de opdracht die ermee gepaard gaat en de investering die de ondernemers daardoor kunnen doen. Het laat ook echt zien dat samenwerking loont. Dat als je samen als triple helix, ondernemers, overheid en onderwijs op een bedrijventerrein er samen de schouders onder zet en de krachten bundelt, kun je veel bereiken en het verschil maken. Ik hoop dat het ITC-terrein een mooie etalage wordt voor de Greenport én een inspirerend voorbeeld in Zuid-Holland voor vele andere bedrijventerreinen!” En nu; lekker aan de slag met het werklandschap van de toekomst in 2025!
Het programma Werklandschappen van de Toekomst is een initiatief van IVN-natuureducatie en is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Groeifonds. Voor de uitvoering is een stichting ‘Werklandschappen van de toekomst’ opgericht, waarbinnen een brede coalitie van ruim 30 partners, van ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, overheden en (maatschappelijke) organisaties met innovaties op diverse terreinen werken aan toekomstgerichte, groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen.