IPL Ontharen 2.0 bij Skincare@Maaike in Koudekerk aan den Rijn

In Koudekerk aan den Rijn heeft Maaike Mey haar praktijk voor anti-aging en permanente ontharing. Met de allernieuwste IPL technologie kan zij ongewenste haargroei behandelen, bij dames én heren. Ik nam de proef op de som.

IPL voor ontharen

Maaike vertelt over de nieuwste Medcos IPL-technologie die zij sinds kort in huis heeft. “IPL is de afkorting van Intense Pulsed Light. Een IPL-apparaat geeft lichtflitsen af die op de huid worden omgezet in warmte. Die warmte wordt door het pigment van de haar doorgegeven aan het haarzakje, dat hierdoor beschadigt met als gevolg dat de haar zal worden uitgestoten en geen nieuwe haar meer zal worden geproduceerd. Vanwege verschillende groeifases van de haren zijn gemiddeld 7 tot 9 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat met een tussenliggende periode van 6-12 weken. In de zomermaanden kun je, vanwege de hoge uv-straling, geen behandeling krijgen op delen van het lichaam die aan zon worden blootgesteld. Verder geldt dat de haren donkerder moeten zijn dan de huid, wil de behandeling werken. Blonde, rode en grijze haren bevatten te weinig pigment om de warmte naar het haarzakje te transporteren”.

Snel en pijnloos ontharen

Maaike: “Het nieuwe apparaat is de geavanceerde opvolger van de MedCos IPL die ik de afgelopen jaren had. Het grote voordeel is dat de behandeling minder gevoelig is door de ijsgekoelde behandelkoppen, waardoor tegelijkertijd ook een hoger energieniveau mogelijk is, voor een sneller en nog beter resultaat. Het nieuwe apparaat is door de sterkere motor ook een stuk sneller. Gecombineerd met een groter diafragma maakt het dat een behandeling van de beide benen bijvoorbeeld maar ca. 25 minuten duurt. Ideaal toch?” Ik heb zelf een behandeling gedaan voor het ontharen van de oksels en dat was zo klaar. Je voelt alleen een lichte prikkeling van de lichtflitsen. Vergeleken met waxen vond ik het een heel prettige behandeling. De haren komen voor een deel ook niet meer terug en je kunt je tussen behandelingen door gewoon blijven scheren. Maar het belangrijkste vind ik nog wel dat je met IPL geen last krijg van ontstekingen of huidirritatie. Dus dames, wil je okselfris en met gladde bikinilijn de zomer in, dan is IPL een aanrader.

Kortingsdagen

Aanstaande woensdag en donderdag (Hemelvaartsdag) kunnen geïnteresseerden de behandeling tegen een gereduceerd tarief ondergaan. Voor meer informatie of een afspraak kunt u bellen met Maaike op 06-13243287.

Misschien ook interessant?

Advertenties