Inspirerende aftrap voor Festival Onderuit

Op 2 juni is de aftrap gegeven voor het Festival Onderuit 2024 door artistiek leider Gideon Roggeveen. Dat festival gaat plaatsvinden in het weekend van 25 en 26 mei rond boerderij Groot Rozenburg aan de Lagewaard in Koudekerk. Na drie geslaagde edities in 2010, 2012 en 2014 is het, 10 jaar later, tijd voor een nieuwe aflevering. De aftrap was ook op  boerderij Groot Rozenburg met een vooruitblik en een paar optredens.                                                                                                      

Landschap als inspiratiebron

Het landschap rond deze boerderij, dat van de Hogewaardse en Lagewaardse polder, inspireert straks de deelnemers en de bezoekers tijdens een tweedaags festival vol theater, muziek, poëzie, dans en beeldende kunst. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomst vond  in aanwezigheid van zo’n veertig bezoekers de officiële start van de organisatie van het festival plaats.

Prachtige locatie

Groot Rozenburg is een inspirerende locatie  en leent zich voor veel, ook actuele, thema’s. Het is duidelijk dat zich in dit eeuwenoude gebied heel wat afgespeeld heeft, zodat daar veel verhalen over te vertellen zijn. Wie woonden er? Wat maakten deze mensen allemaal mee? Hoe was de natuur voor de mens en andersom? Welke dieren en planten woonden er in dit gebied? Hoe was de strijd tegen het water? Kortom, wat valt er nu nog aan het landschap af te lezen van wat er eerder geweest is. Het is de bedoeling dat bezoekers van het festival op avontuur gaan langs verschillende podia met acts. Geen gewone podia, maar bijvoorbeeld een kar in het weiland, een plek naast een silo, tussen hooibalen of in de melkput. Op het terrein rond de boerderij zijn er workshops, kleinere optredens en natuurlijk is er tijd voor lokale hapjes en drankjes. Hier en daar zullen er verrassende kunstwerken in het landschap staan.

Van ideeën naar plannen

De ideeën voor het festival zijn op 2 juni in de steigers gezet door de aanwezigen die uit de wereld van het theater, muziek, dans, poëzie en beeldende kunst komen. Deze groep zal het komend jaar uitgroeien tot de uitvoerende organisatie van het Festival Onderuit 2024. Vrijwilligers voor het uitvoeren van allerlei taken zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen zich nu al melden via festival@onderuit.eu .

Meer informatie over Festival Onderuit 2024 volgt in de loop van het komend jaar.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties