Inschrijven Jeugdvakantieweek en Huttenbouw Hazerswoude-Rijndijk van start

In de laatste week van de zomervakantie organiseert Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk in samenwerking met speeltuin De Rode Wip weer de jaarlijkse Jeugdvakantieweek en Huttenbouw voor de kinderen t/m de brugklas. Ook dit jaar is weer een bomvol programma samengesteld met voor ieder wat wils. Je hoeft je zeker niet te vervelen.

Van alles te doen

De Jeugdvakantieweek valt dit jaar in de week van 14 t/m 18 augustus. Doordat verschillende lokale stichtingen en (sport)verenigingen gedurende de week leuke activiteiten aanbieden, kunnen de kinderen zelf bepalen waarvoor ze zich willen aanmelden via een “menukaart” op de website van Jeugdwerk. De “basislocatie” is het huttendorp van de Huttenbouw, wederom op het parkeerterrein naast Bernardus. Op maandag kunnen de kinderen onder begeleiding een hut gaan bouwen van pallets. Deze worden als ze klaar zijn gecontroleerd op veiligheid zodat de kinderen er veilig gebruik van kunnen maken. Dinsdag kan je je hut gaan ‘pimpen’ want het moet er natuurlijk wel gezellig en feestelijk uitzien. Donderdag is de mooiste-hut-verkiezing. Wie gaat er met een prijs naar huis? In de nacht van donderdag op vrijdag kan er natuurlijk overnacht worden. Donderdagavond staat in het teken van een superleuk avondprogramma.

In het huttendorp is de rest van de week van alles te doen. Op het nabijgelegen grasveld worden allerlei sporten en spelletjes gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen de hele week in je hut te chillen met je vrienden. Verder zijn er ook weer activiteiten die vorig jaar erg in trek waren, zoals het ruilspel, gezamenlijk ontbijten, een “Amerikaanse” lunch en natuurlijk het avondprogramma. Thema dit jaar is “Dierwoude-Rijndijk”, dus vergeet een huttendorp-burgemeester; dit jaar is er een stamhoofd-verkiezing. Opgeven voor de spooktocht en polderbaggertocht is ook weer mogelijk.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Jeugdvakantieweek of Huttenbouw, ga dan snel naar www.jeugdwerk-hazerswoude.nl/huttenbouw en schrijf je in. Op onze website vind je ook de flyer die je zelf kunt uitprinten. De flyer wordt ook gedeeld via de ouderportals van de scholen. Vooralsnog lukt het de organisatie nog steeds om door middel van sponsoren het evenement kosteloos aan te bieden aan de kinderen. De sponsoren maken we bekend via onze website en socials en hun logo’s vind je op het sponsorbord aan het begin van het huttendorp. Ga dus zeker even kijken wie het mogelijk maken dat jij gratis kunt meedoen!

Vrijwilligers

Dat de Huttenbouw jaarlijks een succes is, is mede te danken aan de inzet van vrijwilligers. Het is een cliché, maar zonder vrijwilligers is er geen Huttenbouw en dus geen leuke afsluiter van de zomervakantie. En dat zou natuurlijk heel jammer zijn. Ben jij de laatste week van de zomervakantie vrij? Denk erover om als vrijwilliger te komen helpen en maak deel uit van een supergezellig team. Of je nu de hele week beschikbaar bent of juist een dag(deel), alle handjes zijn welkom. Stuur een e-mail naar huttenbouw@jeugdwerk-hazerswoude.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties