ID Dance Factory Nederlands Kampioen

Zaterdag 13 mei was het dan zover, de meiden van ID Dance Factory kwamen uit in de finale van het NK Jazzdans op het D niveau georganiseerd door de KNGU en met succes! In de leeftijdscategorie 13-16 jaar wist de groep dansers de 1e plaats te bemachtigen!

“Het was een zeer spannende dag”, aldus Ilona Verhoogt (trainster van de succesvolle groep en tevens eigenaresse van de dansstudio). De groep, met maar liefst 18 dansers, stond als eerste geplaats voor de landelijke finale na alle voorrondes welke de afgelopen maanden zijn geweest. “We wisten dat we er goed voorstonden maar dit was maakte het ook extra spannend, de kaarten werden tijdens de finale weer opnieuw geschud. Dat we met hoge punten en een groot verschil met de nummer twee, de eerste plek in de landelijke finale wisten te behalen was fantastisch.

Het is een grote beloning voor het harde werken van de meiden, we hebben er met elkaar hard voor getraind”, aldus Verhoogt. De groep mag zich een jaar lang bondskampioen noemen in de categorie D 13-16 jaar en zal volgend jaar na dit grote succes een niveau hoger gaan dansen.

De meiden zijn dit seizoen nog te bewonderen in het Stadstheater van Zoetermeer tijdens hun jaarlijkse eindvoorstelling op zondag 11 juni en tijdens het Doeshavenconcert op vrijdag 30 juni in Leiderdorp.

Misschien ook interessant?

Advertenties