Huiskamerfestival ‘Gluren bij de Buren’ was weer reuze gezellig

De wintereditie van het landelijke festival Gluren bij de Buren vond zondag 4 februari plaats. Ook op tal van plekken in onze dorpen stelden dorpshuizen en gastvrije inwoners hun huiskamer beschikbaar voor optredens van lokale bands en acts. Een fotoimpressie van een aantal optredens in Hazerswoude en Koudekerk.

Gastheer en gastvrouw Marcel & Netty uit Hazerswoude-Dorp die hun bezoek niet alleen op mooie concerten trakteerden, maar ook op koffie en een borrel.
De band Stanton Dean speelt stevige rockmuziek op huiskamerniveau in Hazerswoude-Dorp
Bij Ton & Claire in Hazerswoude-Dorp speelde en zong het duo Jeugdliefdes de sterren van de hemel
In de boerderijwinkel van de familie Van der Hulst in Hazerswoude-Rijndijk speelde JAS akoestische luisterliedjes voor een intieme sfeer

Ook in Koudekerk op drie locaties een gastvrij onthaal voor muzikanten en publiek…

Doggy Dike speelt vooral Ierse songs en tunes. De band is begonnen in 2001 in Koudekerk a/d Rijn. We repeteerden bij Peet thuis aan de Hondsdijk. Naar deze weg vlak buiten Koudekerk is onze band vernoemd. Om de twee jaar gaan we een week naar Ierland om te genieten van het prachtige landschap, de gezellige pubs en natuurlijk Guinness. Overdag wandelen we langs kliffen en ‘s avonds spelen we in de pub.

In Park Ypenburg trad de destijds in Koudekerk opgerichte Ierse Folk-band op, de heerlijke Ierse pubsongs, prachtige ballads én jigs en reels, ’n lust voor het oog en oren. De sfeer kwam er echt goed in door dat kleine groene flesje … Irish whisky! We waren te gast bij Paul en Jolande van Wetten. Tip: ’n volgende keer een tapdanser er bij….. dat maakt het helemaal af!

De French Connection speelden aan de Lagewaard. Optreden van een semi-akoestisch gezelschap dat “easy listening” muziek 70 tot ’00 brengt doorspekt met Franse accenten gezongen door een Française dame, begeleid door vijf talentvolle musici uit Koudekerk en regio. Fantastisch gespeeld, de sfeer zat er ook hier meteen goed in. Gastheer Rob Vertegaal en gastvrouw Estelle Fernandes.

Tot slot op locatie nummer drie het Alphens fluit-piano duo speelt muziek uit diverse perioden: van uit de tijd van J.S. Bach tot heden. Dit keer staat een vrolijke sonate van J.S. Bach op het programma, aangevuld met korte stukjes uit de laat romantische tijd van rond 1900. Zeer zuiver, smaakvol gebracht. Bij het aanhoren van hun prachtige nummers deed je quasi de tijd even vergeten.

Misschien ook interessant?

Advertenties