Hoeckstock 2023: groots muziekfestival op de Oude Rijn

Dit jaar als thema ‘Freaky Farmers’

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni jl. was weer het jaarlijkse muziekfestival Hoekstock bij Eetcafé de Hoek in Koudekerk. Het evenement dat voor de 19e keer werd georganiseerd, werd zeer goed bezocht met naar schatting een paar honderd mensen die naar de pop- en rockmuziek kwamen luisteren en soms mee swingen.

Dorpsfeest

Het festival kan gezien worden als een echt Dorpsfeest. Zeker met het thema van dit jaar, kregen de ‘Koudekerkse roots’ de aandacht. ‘Hoekstock is iets waar jong en oud elkaar weer tegenkomen’, vertelt Marcel van der Meer, mede-eigenaar van het Eetcafé. ‘Als je om je heen kijkt, stel je vast dat het een grote reünie is. Oude Dorpsgenoten delen een high-five, omhelzen elkaar of soms hoorde je: ‘Kom, ik geef jou een even een knuffel!’  Dat is een van de dingen die Hoekstock zo bijzonder maakt. De dagen er voor zijn het terrein en het Eetcafé voor het grotendeels klaar gemaakt door een aantal vrijwilligers. Het podium op een ponton op de Oude Rijn is met hulp van een gespecialiseerd bedrijf ‘gebruiksklaar’ gemaakt.

Regionaal talent

Het Hoekstock Festival is een van de grootste popmuziekfeesten in de omgeving. Er treden veel bekende regionale bands op.  Vrijdag was de eer aan Aerdrijk om het podium te beklimmen. Daarna was het de beurt aan Big & Blue, Troublegum, Busted in Rock en Step the Gap om hun muziek ten gehore te brengen.  Vermeldenswaardig is, dat zelfs de buurtjes, met hun huiskamer- of slaapkamerraam op een kier, konden mee genieten.

Dank aan de organisatie

De weergoden waren gunstig gestemd: het was zonnig en de temperatuur schommelde tussen de 26 en 28 graden. Dat droeg er zeker bij om de bezoekers ook dit jaar weer te laten genieten van een fantastisch Hoekstock festival. Tot slot dank aan de opgetreden bands, de vrijwilligers en sponsors, die deze Hoekstock tot een onvergetelijk feest maakten. En, een bijzonder Chapeau voor onze Anjo en Marcel!  Immers: zonder hun was er geen Hoekstock! Laten we hopen dat het volgend jaar rond de langste dag, wederom een mooi muziek festival bij Eetcafé De Hoek gerealiseerd wordt.


Misschien ook interessant?

Advertenties