Het eerste jeugdteam van TTV Avanti gaat strijden om de landstitel

De laatste keer dat een jeugdteam van tafeltennisvereniging Avanti zich heeft weten te plaatsen voor de Kampioenspoule is exact 10 jaar geleden. En dan nu, na zoveel jaar, gaan Razvan Friptu, Yunah Ritzerveld, Vincent van der Velden samen met de nieuwe teamaanwinst Marlieke de Gier strijden om de landstitel. Zij moeten in een Poule van zeven bewijzen de beste te zijn om zich de nieuwe landskampioen van Nederland te mogen noemen!

Afgelopen seizoen streden de drie jongens samen, in de Landelijk A klasse om deze felbegeerde plek in de Kampioenspoule te bemachtigen. Daar waar Vincent al diverse seizoenen ervaring heeft opgedaan in de hoogste klasse moesten de relatief jonge Razvan en Yunah hun strepen nog verdienen. Met een goede voorbereiding en veel trainingsuren in de zomer werd er in september gestart met een openingswedstrijd, een thuiswedstrijd, tegen een meer ervaren tegenstander uit Tilburg. De jongens boden goed weerstand en de voorbereiding betaalde zich uit met een kleine overwinning.

Na deze overwinning kregen de jongens de smaak te pakken. Sterker nog, doordat de jongens hierna een sterke reeks neerzetten hebben ze tot de laatste wedstrijd gestreden om het kampioenschap binnen de landelijk A poule. Maar helaas bleek hun concurrent uit Amsterdam net één wedstrijd meer gewonnen te hebben over het hele seizoen, waarmee de jongens van Avanti met slechts één punt verschil een zeer mooie tweede plaats hebben behaald.

Wat het doel is voor aankomend seizoen legt coach Leon Vijverberg uit: “Het is vooral belangrijk om bij de eerste vier te eindigen in de Kampioenspoule, want dit geeft recht op een plek in de Play-offs. Wat vervolgens inhoudt dat er dan een thuis- en uitwedstrijd gespeeld gaat worden tegen een ander team dat bij de eerste vier is geëindigd. De winnaar van deze onderlinge halve finale wedstrijd plaatst zich voor de finale die op neutraal terrein gespeeld gaat worden in Hilversum.”

Het eerste jeugdteam van TTV Avanti speelt aankomend seizoen samen thuis met de andere landelijke heren teams van de club, die uitkomen in de tweede en derde divisie. Afgelopen seizoen zijn de supporters al getuige geweest van veel mooie en spannende wedstrijden op de zaterdagen. Samen met het eerste jeugdteam, dat zich hier nu bijvoegt zullen er nog meer spannende wedstrijden op hoog niveau worden verwacht! Uiteraard kunnen de spelers alle aanmoedigingen gebruiken en zien we de supporters graag langskomen om de teams toe te juichen en gezellig een kop koffie te komen drinken. Op naar een mooi seizoen waar de oude glorietijden zich een beetje doen herleven!

Misschien ook interessant?

Advertenties