Hergebruik van hout, duurzaam en voordelig!

In Alphen verzamelt Stichting Het BehouT gebruikt hout om dit een tweede leven te geven. Je  kunt het bij ze kopen als particulier of bedrijf, ze maken er zelf producten mee, of je kunt een workshop komen doen om samen met vrienden of collega’s iets moois te maken.

Het is deze week ‘De week van Circulaire Economie’. Het voorkomen van verspilling en hergebruik van grondstoffen zijn thema’s die daarin centraal staan. Hout is zo’n grondstof ‘met waarde’ die goed hergebruikt kan worden. De gemeente Alphen wil hergebruik van grondstoffen op lokaal niveau stimuleren en ondersteunt daarom initiatieven als circulair ambachtscentrum Het BehouT.

Bewustwording creëren

Een van de drie oprichters is André Troost en hij legt uit wat er zo mooi is aan hun bedrijf dat sinds een klein jaar als winkel met werkplaats is gehuisvest achter de Praxis aan de Van Foreestlaan in Alphen. Troost: “We werken samen met verschillende leveranciers uit de naaste omgeving die ons hout en verpakkingsmateriaal aanleveren en met een sloopbedrijf en een grote afvalverwerker. Die laatste heeft op het Ecopark van de gemeente ook een container geplaatst waar particulieren bruikbaar hout kunnen inleveren. Zo proberen we iedereen mee te krijgen in het circulaire denken en doen. Daar worden wij warm van.”

We vragen ook jullie om mee te doen!

“Mijn droom is dat wij onszelf overbodig maken,” vertelt Troost verder. “Het mooiste is als over een aantal jaren de bouwmarkten die hier vlakbij zitten, zelf een afdeling hebben met circulaire bouwstoffen. Maar ook de consumenten moeten een omslag maken. Want de grootste vervuiler op de wereld is ‘spullen’. Jullie moeten als consumenten dus ook nadenken over hoe je spullen kunt hergebruiken en de moeite nemen hiernaar op zoek te gaan.  Dat gedachtegoed willen wij als Het BehouT graag uitdragen.”

Meer weten?

Het Behoudt is gevestigd aan de Van Foreestlaan 15 en is geopend op vrijdag van 9:30 – 17:00 uur  en op zaterdag van 9:30 – 12:30 uur. Op andere dagen alleen geopend op afspraak. Kijk op www.hetbehout.nl voor meer informatie.

Misschien ook interessant?

Advertenties