Help je mee de biodiversiteit vergroten?

In het Hofstedepark staat sinds een aantal jaren een insectenhotel, een nestplaats van waaruit de bijen en insecten hun nuttige werk kunnen doen. Bijen en Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Insecten zijn belangrijk bij het voorkomen van plagen en bijen zijn behulpzaam bij de bestuiving van planten, kruiden en fruitbomen.

Na een aantal jaren blijkt dat maar weinig insecten gebruik maken van het hotel. Daarom zijn de gemeente en ik op zoek gegaan naar een betere plek, een plek met meer bloemen en meer zon.

Besloten is om het insectenhotel te verplaatsen naar de strook voor de Heemtuin. Hier staan al vlinderstruiken, waar insecten graag op afkomen. Het plan is om deze strook te verrijken met planten en bloemen die interessant zijn voor bijen en insecten. We hopen op deze manier er voor te zorgen dat er meer bijen en insecten gebruik gaan maken van het hotel.

Om deze bloementuin in te richten en te onderhouden zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om gezamenlijk 2 uur per maand hier aan mee te helpen. Hiermee draag je bij aan vergroten biodiversiteit in het Hofstede park, heb je contact met mensen met dezelfde interesse en ben je lekker buiten bezig.

Als je het leuk vindt hieraan mee te werken, neem dan contact op met Carla Glorie, 06-46490187.

Misschien ook interessant?

Advertenties