Heerlijk fietsen door ons polderparadijs

De fietsroute “Vogels en zo” bezorgt je een prachtige, afwisselende tocht dwars door het weidse cultuurlandschap van het Groene Hart. In het centrum van de Randstad ontdek je dat Holland nog écht Holland kan zijn. In het authentieke Zuid-Hollandse polderlandschap sta je versteld van de vele weidevogels die hier foerageren, rusten en broeden. En onderweg kun je hier en daar een tussenstop maken om van overheerlijke streekproducten te proeven of een terrasje te pakken.

Ontdek hier weidevogels, molens en oude boerderijen

Deze route in onze omgeving start bij Vogelpark Avifauna en is ongeveer 41 km lang. Via het kaartje op de website van Hier is Alphen onder het kopje Fietsen (www. hierisalphen.nl/home/doen/fietsen) kun je overigens ook voor een andere startpunt kiezen. Onderweg zie je niet alleen polders en vogels, maar kom je langs molens, oude boerderijen en kleine natuurgebieden. Vergeet vooral je verrekijker niet, want dan mis je niets van al deze rijkdom in ons gebied!

Lagewaardse Molen

Molens en gemalen zie je genoeg tijdens deze fietstocht. Sommigen zaken zijn misschien al bekend, maar je doet ongetwijfeld ook nieuwe ontdekkingen, bijv. het gebied van de Plaspolder in Woubrugge, de Compierekade en het Rietveld op de grens van Alphen en Hazerswoude of de Spijkerboorsekade in Boskoop. Via de website kun je allerlei informatie over die gebieden krijgen, maar je kan natuurlijk ook gewoon genieten van alles wat de natuur daar biedt. 

Spijkerboorsekade Boskoop

Je komt ook menselijke sporen tegen die op historie wijzen, zoals de kleiwarenfabriek Nieuw Werklust, waar de schoorstenen aan hun laatste reis begonnen lijken te zijn. Dat laatste kun je weer niet zeggen van Ridderhofstede Den Toll, een prachtig gelegen landhuis aan de Lagewaard in Koudekerk. Genoeg te zien en te beleven dus.

Kleiwarenfabriek Nieuw Werklust

Met de fietsroute “Vogels en Zo” beleef je het Groene Hart op een bijzondere manier. In je eigen tempo natuurlijk bepaal je waar je stopt voor een mooi uitzicht of een pauze, op een terrasje of aan de kant van de weg. Zeker is dan dat je zo een mooie dag in het Groene Hart beleeft! Voor meer informatie en fietstochten: www.hierisalphen.nl/home/doen/fietsen.

Advertenties