Hazerswoudse Boys speelt gelijk tegen RVV Overschie

In een onaantrekkelijk duel voor de meegereisde supporters heeft Hazerswoudse Boys niet weten te winnen van middenmoter RVV Overschie. Via een gemakkelijk gegeven strafschop komt thuisclub Overschie al snel in de wedstrijd op voorsprong. In de 2e helft komt een zonder idee spelend Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte maar weet niet door de te drukken met een remise als resultaat.

Hazerswoudse Boys trainer Robert Swart moet in de verdediging improviseren vanwege de vele geblesseerde verdedigers. Afgelopen week meldde ook laatste man Ties Tijssen zich in de ziekenboeg waardoor aanvoerder Justin Meijer een linie terugzakt naar het hart van de defensie. Voorin is er een basisplaats voor de van een blessure teruggekeerde Ivo Vogelaar die de positie links voorin overneemt van Lou Patzig.

Onder een aangenaam lentezonnetje fluit scheidsrechter Kukucksen de wedstrijd in gang. Op de hobbelige grasmat neemt Hazerswoudse Boys het initiatief maar omdat het zeer slordig is in de passing weet het in de eerste helft vrijwel geen gevaar te stichten voor het doel van Overschie. De thuisclub hanteert vrijwel uitsluitend de lange bal die vanwege de straffe wind zelden aankomt. Toch krijgt de thuisclub na 10 minuten spelen een uitgelezen kans als scheidsrechter Kukucksen het wegwerken via een omhaal in het strafschopgebied van Stan van Meurs bestempelt als gevaarlijk spel en naar de stip wijst. Carlo Leenhouts verzilvert de strafschop en zet Overschie op voorsprong. De voorsprong koesterend proberen de spelers van Overschie het spel daarna zoveel mogelijk te vertragen door continu na een duel aangeslagen op de grond te blijven liggen waarna scheidsrechter Kukucksen het spel steeds stillegt voor een blessurebehandeling. Deze tactiek lijkt te werken want Hazerswoudse Boys komt niet in haar ritme en weet geen kansen af te dwingen. Pas vlak voor rust zorgt een schot van Ivo Vogelaar na een goede een-twee met Jasper Stolwijk voor het eerste echte doelgevaar maar zijn schot verdwijnt net over het doel van keeper Jeremy dos Santos

Na rust verandert er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld al lijkt Hazerswoudse Boys na 10 minuten spelen iets beter te gaan combineren. Met nog een half uur op de klok komt Hazerswoudse Boys uit een mooie aanval op gelijke hoogte als Stan van Meurs invaller Lou Patzig diep stuurt die een prima voorzet aflevert die door Ivo Vogelaar wordt gecontroleerd en daarna panklaar neerlegt voor Sam Timmermans die met een bekeken schot keeper Dos Santos kansloos laat. Een paar minuten later probeert Levi Swart het met een schot vanaf ruim 25 meter maar die wordt onschadelijk gemaakt door de Rotterdamse keeper.

Trainer Robert Swart brengt met Vito Martens en Milan van Vliet 2 extra spitsen in het veld. Met het inbrengen van de extra aanvallers valt er echter een groot gat op het middenveld waardoor Hazerswoudse Boys onbedoeld tegenstander Overschie in de kaart speelt omdat nu beide teams vrijwel uitsluitend de lange bal hanteren. Overschie maakt gebruik van de vrijgekomen ruimte en is in de counter dichtbij een nieuwe voorsprong als de snelle Rebinio Keese aan de rechterkant ontsnapt, de bal voorgeeft op spits Andro Pantoflet die de bal op enkele meters van het doel slechts half raakt waarna keeper Patrick van der Reest zich voor de bal gooit voordat invaller Martijn Sluijter kan inschieten. Even later moet Patrick nog een keer aan de bak op een kopbal van Bas Bonten die hij met een reflex kan wegboksen.

Ook in de 2e helft ligt het spel vaak stil vanwege blessures na de vele pittige duels. Na een van die duels moet de van een langdurige blessure teruggekeerde Vito Martens met een nieuwe ogenschijnlijk ernstige blessure naar de kant. Het levert Hazerswoudse Boys wel een handvol vrije trappen op rond het strafschopgebied van Overschie maar dit leidt niet tot doelgevaar. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel als plots Sam Timmermans een mislukt schot van Lou Patzig voor de voeten krijgt op enkele meters van het doel maar hij weet de bal niet langs keeper Dos Santos te krijgen. Zo eindigt de wedstrijd in een teleurstellend gelijkspel. Ondanks het gelijkspel verstevigt Hazerswoudse Boys wel de 3e plek op de ranglijst vanwege het verlies van naaste concurrent Bernardus.

Volgende week speelt Hazerswoudse Boys om 14:30 uur thuis tegen DVV Delft

Misschien ook interessant?

Advertenties