Hazerswoudse Boys plaatst zich voor nacompetitie na moeizame zege

Met veel moeite heeft Hazerswoudse Boys gewonnen van SVV. In een wedstrijd met het venijn in de staart gebeurt voor rust nagenoeg niets. Pas in de 2e helft brandt de wedstrijd los als SVV op voorsprong komt en later met 10 man komt te staan. Pas in blessuretijd weet Hazerswoudse Boys alsnog de volle buit te pakken via 2 doelpunten van verdediger Beau Gordijn.  

Blessures

Hazerswoudse Boys kampt nog steeds met veel geblesseerde spelers zodat trainer Robert Swart opnieuw moet improviseren terwijl de reservebank met 3 spelers matig is gevuld. Tot overmaat van ramp valt na een kwartier spelen rechterverdediger Juul Gorissen uit met een hamstringblessure die hij oploopt bij de eerste mogelijk kansrijke aanval. De 1e helft kenmerkt zich door zeer onrustig spel en veelvuldig balverlies aan beide kanten met veel, soms iets te stevige, duels tot gevolg waarbij scheidsrechter Ten Voorde wat laks optreedt. De meegereisde supporters beleven in de eerste helft slechts 1 opwindend moment als SVV spits Younes El Yakhloufi alleen richting Hazerswoudse Boys doel wordt gestuurd maar hij weet de goed uitgelopen doelman Patrick van der Reest niet te passeren.

Betere 2e helft

De opening van de tweede helft geeft hoop op een interessanter vervolg als na 2 minuten spelen Stan van Meurs de bal goed voorgeeft vanaf rechts waarna de kopbal van Ivo Vogelaar smoort bij de keeper en de bal daarna wordt weggewerkt voor deze de doellijn bereikt. De aansluitende aanval van SVV levert zowaar een treffer op als keeper Patrick van der Reest een op het oog houdbaar schot van Younes El Yakhloufi verkeerd beoordeelt en de bal in het doel verdwijnt. Hazerswoudse Boys moet op zoek naar de gelijkmaker maar weet weinig af te dwingen.

De thuisclub koestert de voorsprong en zakt ver in loerend op de counter en krijgt in de 70e minuut, na een fraai opgezette tegenaanval, een grote kans de score te verdubbelen maar keeper Patrick van der Reest weet de gevaarlijkste man aan SVV-zijde, Younes El Yakhloufi, knap van scoren te houden.

Gele en rode kaarten

Tien minuten later komt de thuisclub met 10 man te staan als scheidsrechter Ten Voorde een overtreding van de net ingevallen Eddy Vieira bestraft met een rode kaart.

De leidsman heeft in de rust besloten veel strenger op te treden dan voor rust maar concentreert zich onnodig ook op zaken buiten de lijnen, van met name de thuisclub, waardoor er een grimmige sfeer ontstaat. Na aanmerkingen op de leiding krijgt SVV-trainer Ramon Bronkhorst, die eerder al een gele kaart kreeg na een opstootje aan de zijlijn, zijn 2e gele kaart en moet vertrekken.

Waar het langs de lijn nog een flinke tijd onrustig blijft keert de rust in het veld terug en stuurt Hazerswoudse Boys laatste man Beau Gordijn door naar de punt van de aanval als extra spits. Als de officiële speeltijd net is verstreken komt Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte als bij een voorzet van achteruit van Jasper Stolwijk Beau Gordijn eerder bij de bal is dan SVV-keeper Alex van der Meer en de bal in het doel kopt.

Omdat de wedstrijd langere tijd heeft stilgelegen wordt er nog geruime tijd doorgespeeld en komt Hazerswoudse Boys zelfs op voorsprong als een vrije trap wordt doorgekopt, de bal opnieuw bij Beau Gordijn belandt die de bal controleert en uit de draai in de hoek schiet met een vreugde-explosie tot gevolg. Daarna krijgt Sam Timmermans na een uittrap van keeper Patrick van der Reest de kans om het duel definitief te beslissen maar alleen voor keeper Van der Meer schiet hij ruim naast. Niet veel later fluit scheidsrechter Ten Voorde voor het eindsignaal. Met de gelukkige zege is Hazerswoudse Boys verzekerd van nacompetitie.  

De volgende wedstrijd voor Hazerswoudse Boys is de derby tegen Bernardus op 11 mei om 14.30 in Hazerswoude-Rijndijk.

Misschien ook interessant?

Advertenties