Hazerswoudse Boys op valreep geklopt door LSVV ‘70

Onder prima weersomstandigheden hebben Hazerswoudse Boys en LSVV ’70 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de 5e klasse A afgewerkt en na een 0-2 ruststand leek alles er op dat beide teams met een 2-2 zouden afsluiten, maar een terecht gegeven strafschop vlak voor tijd bracht LSVV ’70 de 2-3 winst.

De eerste helft was LSVV ’70 de betere en makkelijk combinerende ploeg maar echte mogelijkheden deden zich niet voor. Ook de Boys konden geen kansen creëren, maar vlak voor rust kwam de bal voor de voeten van Ruben van der Zee en hij schot van dichtbij de 0-1 binnen. Nog geen minuut later krijgt Thomas Loos vlak over de middenlijn de bal en besluit om de bal op doel te schieten en hij verrast Patrick van der Reest volkomen en tekent de 0-2 aan. Kort hierna fluit de prima leidende scheidsrechter Ahmet Gok voor de rust.

In de tweede komen Brent Griffioen en Sam Timmermans in het veld voor Harm van Veen en Lou Patzig. De Boys gaan op zoek naar de aansluitingstreffer en proberen de defensie van LSVV ’70 onder druk te zetten. De moe gestreden Milan van Vliet en Ryan Grafland worden gewisseld voor Justin Meijer en Kees Grootscholten.

In de 72e minuut krijgt Brent Griffioen in het strafschopgebied de bal aangespeeld en schiet beheerst de 1-2 achter doelman Bart Versprille. De Boys krijgen extra inspiratie door deze treffer en Sam Timmermans slalomde door de leidse verdediging heen en schiet fraai de 2-2 in de touwen.

Alles leek er op dat beide teams met deze gelijke stand het einde zouden halen, maar een snelle aanval van LSVV ’70 verraste de Boys defensie en Patrick van der Reest tikte de aanvaller aan en de scheidsrechter wees naar de stip en Patrick kwam er met een gele kaart vanaf. De penalty werd koel benut door Ruben Leugering. De wedstrijd was beslist en beide ploegen kunnen zich opmaken voor de nacompetitie.

Hierna was het tijd om de aan het einde van het seizoen afscheid nemende aanvoerder Justin Meijer in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn tomeloze inzet al die jaren in het eerste elftal. Een erehaag door de spelers en bloemen maakte het afscheid waardig om op competitie niveau af te sluiten.

Over twee weken op 1 juni zal hij uiteraard van de partij zijn als wij de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse spelen tegen Quick (de nummer 9 van de 4e klasse C) uit Den Haag.

Opstelling Hazerswoudse Boys: Patrick vd Reest; Nick Moerland; Beau Gordijn; Ties Tijssen; Harm van Veen (Brent Griffioen); Levi Swart; Silverster Blonk; Lou Patzig (Sam Timmermans); Milan van Vliet (Justin Meijer); Jasper Stolwijk; Ryan Graafland (Kees Grootscholten);

Misschien ook interessant?

Advertenties