Hazerswoudse Boys JO12-1 wint toernooi bij IJsselmeervogels

Op zaterdag 17 juni nam de JO12-1 deel aan een goed bezet voetbaltoernooi (1e klasse) bij IJsselmeervogels. Voor het team was het al een mooie ervaring om eens bij deze club langs te gaan, maar het werd nog veel mooier!

De eerste wedstrijd stond al om 8.30 uur gepland, wat betekende dat er al om 6.50 uur vertrokken moest worden richting Spakenburg. Onder leiding van coaches Marcel de Jong en Adriaan de Wilde begon het team tegen SV Spakenburg JO12-2 (‘de blauwe’) en dat bleek een mooie opwarmer. Met een klinkende 3-0 overwinning werd de toon gezet voor de rest van de ochtend. De volgende wedstrijd was tegen de ‘rode’ IJsselmeervogels JO12-2. Het was een gelijk opgaande strijd, waar de Boys na een 0-1 achterstand er toch een 2-1 overwinning uit wist te slepen. Daarna was Excelsior Maassluis JO12-2 de tegenstander. Na een stroeve start werd uiteindelijk overtuigend gewonnen: 4-1.

Hazerswoudse Boys JO12-1: Boven (vlnr): Bas Wichertjes, Dave Kunz, Kai Friedheim, Boaz de Jong, Sven de Wilde, Aaron Boer, Koen Verhorik, Huub Gordijn. Onder (vlnr): Jurre de Wilde, Daan van der Poel. Helaas kon Issam Al-Khadra niet aanwezig zijn vandaag!

De laatste wedstrijd was tegen FC Lisse JO12-2. Vooraf werd tegen deze wedstrijd opgezien omdat in de competitie deze tegenstander een maatje te groot bleek. Een goede peptalk en een glas net iets te sterke limonade deed wonderen. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden beide teams al hun wedstrijden gewonnen (9 punten uit 3 wedstrijden), maar FC Lisse had een beter doelsaldo. Dat betekende dat alleen winst voldoende was om het toernooi winnend af te sluiten. Met die kennis ging het team er vol passie in. Omdat de tegenstander ons wellicht wat onderschatte, werd FC Lisse in de eerste minuten overrompeld en al snel volgde dan ook de terechte voorsprong (1-0). Na een gelijk opgaande strijd werd de score uitgebreid naar 3-0. De tegenstander deed nog iets terug (3-1) maar de winst kwam niet meer in gevaar. De eerste plek was een feit, en nadat ook het thuistoernooi eerder deze maand al werd gewonnen, sluit het team een leuk seizoen positief af!

Misschien ook interessant?

Advertenties