Hazerswoudse Boys houdt het onnodig lang spannend

Omdat het hoofdveld van Hazerswoudse Boys wederom onbespeelbaar was en toe is aan een grondige renovatie, maar nog op akkoord van de gemeente wacht, moest er gedwongen worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. De Boys troffen hier Football Factory aan waar nog een rekening bij open stond, omdat hier in het begin van het seizoen volkomen onnodig met 4-2 van verloren werd na een 0-2 voorsprong bij de rust. De Boys maakte het nu zichzelf ook nu weer lastig nadat verdiend met 1-0 voor te zijn gekomen vlak na rust de score niet werd verhoogd ondanks een reeks aan grote mogelijkheden. Maar hielden uiteindelijk de dik verdienende 3 punten in huis.

De Boys zette al snel de toon en gaven Football Factory weinig ruimte om aan goede aanvallen toe te komen. Maar kwamen voor rust nog niet tot score ondanks een aantal kansen maar doelman Ian McTurk was een grote sta in de weg en wist zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust kregen de bezoekers zo waar een kans en schoot Nicolas Loalza van dichtbij tegen Patrick van der Reest aan en kon de goed leidende scheidsrechter Laurent van Mastrigt de beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee laten gaan.

Na rust werd spits Milan van Vliet vervangen door Vito Martens die weer meer stootkracht moest geven aan de voorste linie van de Boys. In de 50e minuut pakte Justin van Vliet behendig de bal af van een tegenstander en speelde de bal aan Timo Patzig die met een mooie steekbal Sam Timmermans alleen voor het doel zette en op een fraaie wijze de 1-0 aantekende. De Boys kregen hierna nog voldoende kansen om de score uit te breiden maar waren onzorgvuldig in de afronding. Ook beoordeelde de scheidsrechter een duidelijke overtreding op Silvester Blonk niet met een strafschop en stond het vizier van Vito Martens nog niet op scherp. Zo bleef het tot op het einde onnodig spannend maar wel vermakelijk om naar te kijken voor de toeschouwers. De bezoekers kregen nog een hele grote kans doordat in de verdediging van de Boys niet handelend werd opgetreden en Nicolas Loalza .alleen voor Patrick van der Reest verscheen maar gelukkig de bal voor langs het doel schoot. Doordat de ingevallen Levi Swart de doelman vast pakte in zijn vijf meter gebied en deze daarop reageerde met natrappen moesten de bezoekers de slotminuten in blessuretijd met 10 man uit spelen en waren daardoor niet meer bij machten om verandering in de stand aan te brengen. De Boys hielden zodoende de 3 dik verdiende punten in huis en spelen op 16 maart wederom thuis tegen hun concurrent voor de 3e plaats Kickers ’69 uit Leimuiden.

Opstelling: Patrick van der Reest; Stan van Meurs; Ties Tijssen; Beau Gordijn; Nick Moerland; ; Justin van Vliet (Jasper Stolwijk); Silvester Blonk (Bram Schuurman) ; Justin Meijer; Milan van Vliet (Vito Martens); Sam Timmermans; Loe Patzig (Levi Swart).

Misschien ook interessant?

Advertenties