Habeko wonen levert 15 sociale huurwoningen op in Hazerswoude-Rijndijk

Op het voormalige Avery Dennison-terrein in Hazerswoude-Rijndijk wordt het nieuwbouwproject Nieuw Rein gerealiseerd. Op deze prachtige plek aan de Oude Rijn heeft Habeko wonen 15 sociale huurwoningen opgeleverd. De nieuwe huurders reageerden enthousiast op hun gloednieuwe huis.

Boyd Baatje krijgt de sleutels van zijn nieuwe huurwoning in Nieuw Rein

Verhuurmakelaar Boukje Godschalk nam de oplevering namens Habeko wonen voor haar rekening. Deze vond plaats op woensdag 24 januari – lekker onstuimig dankzij storm Jocelyn – en donderdag 25 januari.
“Het is altijd een speciaal moment als huurders de sleutels van hun nieuwe woning krijgen,” zegt Boukje. “Dit keer was het extra bijzonder omdat het letterlijk de eerste keer was dat ze hun huis van binnen zagen. Eerder was daar geen mogelijkheid voor omdat er nog gebouwd werd. De nieuwe bewoners kenden het huis alleen van de tekeningen en plattegronden. Maar… ik heb alleen hele positieve reacties gehoord!”

Voorrang huurders van Habeko

De woningen zijn met voorrang toegewezen aan woningzoekenden die al een woning van Habeko huurden; doorstromers dus. Ook zijn zes woningen toegewezen aan bewoners van de Groenendijk dat tegenover Nieuw Rein ligt. “Het is echt een hele diverse groep huurders geworden, met onder anderen jonge alleenstaanden, een ouder stel, een gezin met drie kinderen en een jong stel dat dit jaar hun eerste kindje verwacht. De kennismaking met elkaar verliep ook leuk. Hier en daar overlegden de nieuwe buren al over het gezamenlijk kopen van een schutting voor de achtertuin. Verder stond iedereen natuurlijk te popelen om aan de slag te gaan in hun huis. Over een aantal weken worden de eerste verhuiswagens al verwacht.”

Veel woonplezier

De sociale huurwoningen van Habeko zijn verdeeld over twee blokken. Een deel ligt aan de Rijndijk. Het andere deel grenst aan een brede strook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. De gemeente legt hier een groenstrook aan.
Boukje zegt: “Vorig jaar hebben we het bereiken van het hoogste punt gevierd met het plaatsen van een aantal dakpannen met wensen voor de toekomstige bewoners. Zoals ‘Liever een goede buur dan een verre vriend.’ Over een paar maanden vieren we natuurlijk ook de oplevering van de 15 woningen in Nieuw Rein. Samen met de bewoners die dan al een beetje gesetteld zijn, het dorpsoverleg Hazerswoude-West, de gemeente Alphen aan den Rijn, Heembouw en Habeko. Hopelijk hebben we dan wat mooier weer. Voor nu wensen we de nieuwe huurders veel woonplezier!”
 

Misschien ook interessant?

Advertenties