Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Elk jaar streeft Stichting Kringloop Alphen ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Een paar maanden geleden deden ze een oproep aan klanten, personeel en overige geïnteresseerden om organisaties of doelen voor te dragen die kans moesten maken op een donatie.

Overweldigend hoeveel mensen hierop hebben gereageerd! Na de eerste selectieronde mochten vrijwilligers en personeel van Stichting Kringloop Alphen punten geven aan het doel van hun keuze. De tien doelen met de meeste punten ontvingen een cheque. De hoogte van het bedrag varieerde van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van de hoeveelheid verzamelde punten.

Fietsmaatjes

Een flinke delegatie van Fietsmaatjes brachten, uiteraard met duofiets, een bezoek aan de hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn. Fietsmaatjes zijn er voor mensen die graag fietsen maar dit zelfstandig niet (meer) kunnen. Uit ervaring blijkt dat het niet alleen voor de gebruikers leuk is, de vrijwilligers beleven hier minstens net zo veel plezier aan! De stichting, die dit jaar vijf jaar bestaat, is al hard aan het sparen om in de toekomst de accu’s van de fietsen te kunnen vervangen. De cheque komt dan ook goed van pas.

De Bezige Bijen

Normaliter is het een gezellige drukte bij Handwerkgroep De Bezige Bijen: er wordt net zo enthousiast gekletst als gehandwerkt. Maar bij het zien van het bedrag op de cheque vielen de dames toch even stil. Zo’n stevig bedrag hadden ze niet verwacht! Het is elk jaar lastiger om het bedrag voor het jaarlijkse kerstfeest voor de ouderen in Koudekerk bij elkaar te sprokkelen. Dat er dit jaar ruimte is voor iets extra’s wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Voedselbank

Voor cliënten bij wie de nood hoog is, kan de voedselbank altijd aankloppen bij de kringloop voor een donatie van goederen of kleding. Deze manier van samenwerken bestaat inmiddels alweer 11 jaar. Het is mooi om te zien dat ook de klanten en het personeel van de kringloop de voedselbank een warm hart toedragen en ze verkozen hebben tot een doel dat nu ook in de vorm van geld een bijdrage mag krijgen.

Verfstreken

Een bezoek aan Atelier Verfstreken is een feestje, want wat werden de medewerkers van Stichting Kringloop Alphen enthousiast ontvangen! De cheque zal besteed worden aan een scherm voor het Educatief Mini Museum. Hier kun je interactief van alles over Outsider Art leren en ervaren. Er worden rondleidingen en workshops gegeven rond thema’s uit de kunst. Wandel gerust eens binnen, daar word je blij van!

Hospice Alphen-Nieuwkoop

Bijna jaarlijks behoort Hospice Alphen-Nieuwkoop tot de goede doelen die zijn uitgekozen om een cheque te ontvangen. Zo ook dit jaar. Als vrijwilligersorganisatie biedt de Hospicegroep aanvullende zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. De meeste mensen weten wel dat dit kan in een hospicewoning. Wat minder bekend is, is dat de zorg ook bij mensen thuis verleend kan worden. De ruim 100 vrijwilligers dragen door het geven van persoonlijke aandacht bij aan een waardevolle laatste levensfase voor gasten en naasten.

De directeur van Stichting Kringloop Alphen wil iedereen die de Goede-Doelenactie mogelijk heeft gemaakt, bedanken: ‘Het zijn stuk voor stuk prachtige doelen die we heel graag een extra steuntje in de rug willen geven. Daarvoor is elke bijdrage nodig: trouwe klanten die spullen komen brengen en die komen winkelen, vrijwilligers en personeel die hun tijd en energie steken in het reilen en zeilen van de stichting. We doen het allemaal samen!’

Hulp

Ook een bijdrage leveren en zoek je nog leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Stichting Kringloop Alphen kan je hulp goed gebruiken! Kijk op hun website voor de openstaande vrijwilligersfuncties en contactinformatie.

Misschien ook interessant?

Advertenties