Gluren bij de Buren – 4 februari 2024

Op zondag 4 februari veranderen in Alphen aan den Rijn huiskamers in tijdelijke buurttheaters voor Gluren bij de Buren. Lokale amateurkunstenaars tonen hun talenten in knusse huiskamers verspreid in onze gemeente en dus ook in de kernen van voormalig Rijnwoude. Tot zondag 10 december kunnen huiskamers en acts zich aanmelden bij de organisatie van Gluren bij de Buren.

Wat is Gluren bij de Buren?

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2024 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken/kernen van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie. Zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.
Hoe kun je meedoen aan Gluren bij de Buren? Eindelijk kun je laten zien wat je voor talenten in huis hebt en wat je daarvan wil laten zien. Allerlei soorten optredens zijn denkbaar: dans, vocale en/of instrumentale muziek, poëzie, toneel, stand up comedian. Zie je optreden niet zitten, maar wil je wel een bijdrage leveren? Maak dan van jouw huiskamer een hartverwarmend buurttheater? De grootte van je huiskamer maakt niet uit, voor elk formaat vloerkleed is een passende act te vinden, en ook elke wijk is geschikt.

Waarom wordt Gluren bij de Buren georganiseerd?

Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodium-kunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer(winter) of tuin (zomer). Dit geeft ze de handvatten om actief te werken aan artistieke ontwikkeling, zonder wedstrijdelement of heel hoge kwaliteitseisen Het streven is om een programma neer te zetten dat een grote verscheidenheid aan mensen vertegenwoordigt en betrekt.

Meedoen als artiest of als faciliterende huiskamer?

Tot en met zondag 10 december kun je je opgeven via www.glurenbijdeburen.nl. Op deze site vind je ook meer informatie over de gang van zaken en eventuele ondersteuning.

Misschien ook interessant?

Advertenties