Geslaagde rayonwedstrijd voor Aspasia en Hou Vast

Voor het derde jaar op rij bundelden Aspasia en Hou Vast hun krachten om een turnwedstrijd voor rayon Gouda te organiseren. Ruim 200 turnsters uit het rayon kwam op zaterdag 23 maart naar de Landvliethal in Hazerswoude-Dorp voor deelname aan de wedstrijd.

Om een wedstrijd voor zoveel turnsters te kunnen organiseren, werden de turntoestellen van de Cirkel in Hazerswoude-Rijndijk tijdelijk naar de Landvliethal verhuisd. Zo kon er in 2 wedstrijdbanen tegelijkertijd worden geturnd. Aan de ene kant van de zaal turnden alle bovenbouw turnsters en aan de andere kant alle middenbouw turnsters.

De bovenbouw turnsters van Aspasia en Hou Vast mochten het spits afbijten in de eerste wedstrijdronde. Beide teams hebben goede oefeningen aan de jury laten zien. Hou Vast scoorde als team het hoogste op het toestel Brug en Aspasia deed dat op Vloer. Met het uiteindelijke teamtotaal over vier toestellen behaalde Hou Vast de 1e plaats met het team. Aspasia eindigde daar vlak achter als 2e. Aan de andere kant van de zaal turnden tegelijkertijd de middenbouw turnsters van Hou Vast uit poule 3. Op Balk scoorden zij aanzienlijk hoger dan de andere teams. Het teamtotaal over 4 toestellen bracht hun naar een 3e plaats.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan het combinatieteam met 3 turnsters van Aspasia en 3 turnsters van Hou Vast. Ondanks dat deze turnsters niet vaak samen trainen, vormen ze op de wedstrijd een echt team. De totale teamscore was goed voor een 4e plaats.

In de middag was het de beurt aan de middenbouw teams van Aspasia en Hou Vast uit poule 4. Aspasia scoorde op Brug hoge punten en Hou Vast deed dat op Vloer. Met een nipt verschil van 0,25 punten eindigde Aspasia op de 2e plaats en Hou Vast als 3e.

Dankzij de hulp van alle vrijwilligers, ouders en turnsters was het een geslaagde wedstrijd. Bovendien hebben alle teams van Aspasia en Hou Vast zich geplaatst voor de teamfinales op 6 april in Gymworld in Zoetermeer.

Misschien ook interessant?

Advertenties