Fotoshoot voor bewoners Rhijndael

Eerste kerstdag stond dit jaar voor de bewoners van een woongroep van Rhijndael niet alleen in het teken van kerst. Zij werden dit jaar met een professionele fotoshoot extra in het kerstzonnetje gezet!

Ontstaan kerstfotoshoot

Jasmijn van Noort is de fotograaf van Captured by Jazzy en zij biedt elk jaar met kerst een geriatrische afdeling een portretshoot aan. Jasmijn is hier vorig jaar mee begonnen en dit bleek een groot succes. Zelf heeft ze jaren als verpleegkundige gewerkt met geriatrische cliënten en zij weet hierdoor dat je niet zomaar even een studio binnenwandelt om kwetsbare ouderen te portretteren, maar ze willen toch wel graag een mooi portret laten maken. Ook de familie vindt dit erg waardevol. Zo ontstond bij Jasmijn het idee om met kerst deze afdelingen op locatie de mogelijkheid te bieden.

Kerst is de uitgelezen kans om dit te doen, geeft Jasmijn aan, dan zijn de familiebezoeken al gepland en is iedereen feestelijk en mooi gekleed. Dit jaar heeft Jasmijn contact gezocht met de manager zorg van locatie Rhijndael van WIJdezorg. De contactpersonen van de bewoners werden via e-mail benaderd en al snel volgden vele positieve reacties van naasten.

Eerste kerstdag

Samen met haar goede vriendin Nelleke, waarmee ze jaren samen heeft gewerkt in de zorg, werden ze hartelijk ontvangen en konden ze de studio mooi opbouwen in de keuken van de woongroep. Nelleke gaat graag mee om haar steentje bij te dragen en hulp te bieden bij de begeleiding van de bewoners als Jasmijn achter de camera staat. Nieuwsgierige bewoners kwamen geregeld even een kijkje nemen en een praatje maken. Toch wel spannend, er gebeurt al veel rond de kerst en dan komt er een onbekend iemand die ook nog met een camera staat te zwaaien. Jasmijn haar ervaring in de zorg helpt haar hier op de juiste manier mee om te gaan en de bewoners gerust te stellen.

De opkomst was hoog en om de beurt werden de bewoners de ‘studio’ binnen gebracht. De een na de ander kwam met groot plezier in de stoel zitten en al kletsend en grappend heeft Jasmijn heel veel mooie dierbare herinneringen mogen maken. Echtparen, kleinkinderen, kinderen en zelfs de hond mocht niet ontbreken!

Wencke van Hemert, een medewerker van Rhijndael, met haar moeder mevrouw Hilda Van ’t Wout

Ook op de foto?

Elk jaar gaat Jasmijn op pad met kerst, je kan haar volgen op Instagram via Capturedbyjaz_zy. Via de mail info@capturedbyjazzy.nl kun je je afdeling aanmelden voor kerst 2024 en zij gaat uit de aanmeldingen een afdeling uitkiezen.

Mocht je ook graag een mooi portret willen laten maken, vraag dan ook per mail de mogelijkheden aan voor jouw afdeling of naasten, want ze bezoekt met haar studio vele afdelingen. Haar studio is gevestigd in Hazerswoude-Rijndijk.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties