Festival Onderuit is terug: nu nog grootser en op spectaculaire locaties in de polder van de Lagewaard!

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei vindt Onderuit plaats als tweedaags festival met theater, dans, muziek, poëzie en beeldende kunst. De polder en boerderij Groot Rozenburg langs de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn vormen het bijzondere decor voor de voorstellingen.

Inwoners van voormalig Rijnwoude herinneren zich de eerste edities van het succesvolle Festival Onderuit wellicht nog, die tussen 2010 en 2014 werden georganiseerd in de toenmalige gemeente Rijnwoude. Nu 10 jaar later volgt een nieuwe editie, dit keer groter en grootser. Want het festival wordt in 2024 georganiseerd op initiatief van de Alphense cultuurmakelaar en is gericht op alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en omgeving.

Foto: Flavia Faas

Tussen de hooibalen

In het weekend van 25 en 26 mei staat de omgeving op en rondom boerderij Groot Rozenburg aan de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn in het teken van verrassende voorstellingen. Niet op gewone podia, maar in het land, in stallen en schuren en op andere verrassende plekken. Het groene landschap vormt eveneens een inspiratiebron voor de deelnemers én bezoekers. Bezoekers kunnen zich laten verwonderen, prikkelen, opzwepen of juist kalmeren, verwarren en confronteren door theater, muziek, poëzie, dans en beeldende kunst.

Op het festivalterrein zijn workshops, optredens en er zijn hapjes en drankjes. In de omgeving zijn ook kunstwerken in het landschap geplaatst waarvoor beeldend kunstenaars zich laten inspireren door de omgeving. Gidsen leiden de bezoekers langs de kunstwerken en andere verrassende acts in het weidelandschap en er zijn leuke workshops. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen.

Informatie

Op de website www.onderuit.eu is al een voorproefje te zien van de acts die op het festival zullen optreden. Wie op de hoogte gehouden wil worden van de ontwikkelingen in het programma, kan zich abonneren op de nieuwsbrief of het festival volgen via de website en Instagram (@festivalonderuit). Inmiddels is ook de ticketverkoop voor het festival gestart.

De festivalorganisatie kan nog handen en voeten gebruiken bij de op- en afbouw in de dagen voor- en na het festival en op het festivaldagen zelf voor onder andere de infobalie en entree, catering, begeleiding van artiesten en terreinbeheer. Geïnteresseerden die het leuk vinden om mee te draaien tijdens dit evenement in de polder kunnen contact opnemen via www.onderuit.eu/meedoen.

Festival Onderuit wordt mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Alphen aan den Rijn, het VSB Fonds, het Cultuurfonds, Fonds Alphen en omstreken en Stichting Beheer De Hoek Fonds.

Misschien ook interessant?

Advertenties