Festival Onderuit brengt kunst en cultuur tot leven in de Koudekerkse Polder

Komend weekend is het zover: met Festival Onderuit vindt de aftrap plaats van de Alphense Cultuur4Daagse. Op het tweedaagse festival wordt met dans, muziek, poëzie en beeldende kunst ook stilgestaan bij het feit dat Alphen, Boskoop en Rijnwoude nu 10 jaar één gemeente Alphen aan den Rijn vormen.

Tussen de hooibalen

De omgeving op en rondom boerderij Groot Rozenburg aan de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn staat in het festivalweekend in het teken van verrassende voorstellingen van artiesten en kunstenaars uit de regio. Niet op gewone podia, maar in het land, in stallen en schuren en op andere bijzondere plekken.

Programma

Op het programma staan tal van muzikanten, theatervoorstellingen, dans- en poëzieoptredens, en zijn er in de voorbereiding bijzondere samenwerkingen ontstaan. Zo is er een gezamenlijk optreden van de Hazerswoudse folk-band Grieshog met het Rainbow Colours koor uit Koudekerk aan den Rijn, en treedt de stadsdichter Chanty Louis op met muziek van muziekvereniging Kunst Na Arbeid.

Zaterdag wordt het volle programma afgesloten door zangers Tess Merlot, zondag is het de beurt aan de band Vetschiller. Ook is er op beide dagen kinderprogrammering.

Op het festivalterrein zijn workshops, optredens en er zijn hapjes en drankjes. In de omgeving zijn ook kunstwerken in het landschap geplaatst waarvoor beeldend kunstenaars zich laten inspireren door de omgeving. Deze kunstwerken zijn de hele maand mei al in de omgeving van de Lagewaard te zien.

Informatie

Op de website www.onderuit.eu kun je tickets bestellen. Ook is er het programma met blokkenschema voor zaterdag 25 en zondag 26 mei te vinden.   Tickets kosten 15 euro per dag en een passe-partout voor beide dagen kost 25 euro. De toegang is voor kinderen tot 14 jaar gratis.  Op zaterdag is het festivalterrein open van 14.00 – 21.00 uur en op zondag van 12.00 – 19.00 uur.

Festival Onderuit wordt georganiseerd vanuit Stichting Festival Onderuit en wordt mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Alphen aan den Rijn, het VSB Fonds, het Cultuurfonds, Fonds Alphen en omstreken en Stichting Beheer De Hoek Fonds en lokale partners.

Misschien ook interessant?

Advertenties