Feestelijke afscheidsviering van groep 8: Pretpark in de Prak

Op woensdag 28 juni vond de langverwachte afscheidsmusical van groep 8 van de Steijaertschool plaats in dorpshuis De Juffrouw. Onder de leiding van meester Vincent hadden de 20 kinderen maandenlang geoefend om een onvergetelijke voorstelling neer te zetten. De danspasjes werden ingestudeerd samen met de danscoaches van Dance Department. De titel van de musical was “Pretpark in de Prak”, een komisch verhaal dat speciaal voor deze gelegenheid zelf door meester Vincent was geschreven. Het verhaal draaide om een groep kinderen die een bezoek brachten aan een fictief pretpark. Aan het einde van de avond werden alle leerlingen tijdens het afscheidswoord van meester Vincent in het zonnetje gezet waarbij op rijm hun leukste kwaliteiten werden benoemd.

Individuele talenten
Het schrijven van een afscheidsmusical is geen gemakkelijke taak, maar de leraar van groep 8, met een achtergrond in theater en drama, zag het als een uitdaging om een uniek verhaal te creëren dat perfect zou passen bij zijn leerlingen. Met veel creativiteit schreef hij een origineel script dat de kinderen uitdaagde en hun individuele talenten benadrukte.

De avond na de musical, op donderdag, werd er een afscheidsavond georganiseerd op school. Deze avond werd georganiseerd door de ouderraad en de klassenmoeders van groep 8, met als doel de leerlingen een onvergetelijke afsluiting van hun basisschoolperiode te geven.

Afscheidsdiner
Het afscheidsdiner was een gezamenlijke activiteit waarbij iedereen zijn eigen eten meebracht. Dit zorgde voor een gevarieerd buffet waar iedereen van kon genieten. Na het diner was het tijd voor wat leuke buitenactiviteiten. Op het schoolplein vond een colorshoot plaats, waarbij de leerlingen gekleurde poeders gooiden en een kleurrijk spektakel creëerden. Daarnaast werd er gezellig marshmallows geroosterd, wat zorgde voor een heerlijke zoete traktatie.

Bootcamp
Als afsluiting van de avond werd er een bootcamp georganiseerd. De leerlingen konden hun energie kwijt tijdens verschillende sportieve activiteiten op het terrein van Schipper Bootcamp. Het was een geweldige manier om het schooljaar af te sluiten en de band tussen de kinderen nog verder te versterken.

Feestelijke afsluiting
Met de afscheidsmusical, het gezamenlijke diner en de leuke activiteiten werd de basisschoolperiode van groep 8 op een feestelijke en memorabele manier afgesloten. Het was een avond vol vrolijkheid en gezelligheid. De leerlingen zullen deze bijzondere gebeurtenis zonder twijfel koesteren als een waardevolle herinnering aan hun tijd op de basisschool.

Ahmad, Annelie, Armelle, Daan, Edin, Hailey, Hiske, Iyan, Jasmijn, Jayden, Joy, Julian, Kiran, Lara, Luca, Nieke, Nikkie, Robine, Sobhan en Yuna, heel veel succes op de middelbare school!

Misschien ook interessant?

Advertenties