Fantastische zwembaden

Hét uitgangspunt van de Lionsclubs is wereldwijd: als je in een gemeenschap participeert, heb je een verantwoordelijkheid en die moet je nemen. Die gemeenschap biedt je een prettige leefomgeving en dat moet je waarderen: vrijwilliger!

Als er twee stichtingen in Rijnwoude steunen op vrijwilligers zijn het wel de zwembaden. De Hazelaar (Sportparklaan Hazerswoude) en het Prins Willem Alexander-bad (Kerklaan Koudekerk) worden beide al dertig jaar gerund door vrijwilligers en het mag gezegd worden dat die ervoor gezorgd hebben dat de baden ‘een naam’ hebben in de regio. Klasse!

De Lions hebben waardering voor de inzet van al die vrijwilligers – en dat is een flink aantal – en vonden het nodig beide stichtingen een donatie te geven. De baden vormen unieke oases in onze dorpen.

Het overhandigen van ‘de cheque’ ging natuurlijk gepaard met een bezoekje aan de baden. De Lions waren onder de indruk van beide accommodaties. Er is nogal wat voor nodig om een zwembad te runnen. De technische installaties die nodig zijn om het water schoon te houden en op een aangename temperatuur te brengen liegen er niet om. Bijzonder is wel dat voor beide baden geldt dat er energiezuinig gewerkt wordt.

En dat is niet het enige. Zowel de Hazelaar als het PWA-bad bieden de bezoekers niet alleen zwemplezier; ze zorgen er ook voor dat de zwemmers gewoon lekker op een aangenaam ‘terras’ kunnen liggen of zitten met uiteraard alles erop en eraan!

De baden presenteren zich op zeer informatieve manier op het Internet. Het is duidelijk dat zowel de Hazelaar als het PWA-bad moeten blijven bestaan. En daar zijn én vrijwilligers voor nodig én financiële donaties. De Lions hebben in ieder geval aan de laatste optie voldaan. Ze wensen al die vrijwilligers een fijne zomer toe.

Op de foto’s is te zien dat de president van de Lionsclub, Herman van Rijn, een cheque overhandigt aan de vertegenwoordigers van de baden.

Misschien ook interessant?

Advertenties