Excursie naar Nationaal Videogame Museum

Speeltuin De Rode Wip gaat over de grenzen van het mooie Hazerswoude-Rijndijk voor een superleuk uitje. Zaterdag 24 juni gaan we op excursie naar het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer. De excursie is voor iedereen, dus ook voor kinderen die niet naar onze coderdojo-bijeenkomsten komen. Alleen kinderen woonachtig in de kernen van voormalig gemeente Rijnwoude kunnen zich aanmelden.

Het Nationaal Videogame Museum is ’the place to be’ voor iedereen die meer wil weten (én beleven) over de geschiedenis, maatschappelijke en culturele kant van videogames. Het museum laat haar bezoekers ook de games van morgen ervaren. Gamers van jong tot oud zijn welkom om te spelen, ontdekken, leren en ervaringen online te delen. Het museum heeft rond 231 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan, en 327 unieke speelplekken.

Na een exclusieve themarondleiding – deze gaat over “game design door de jaren heen“ – kan iedereen vrij gamen op de arcade kasten, met onder andere: autoracen terwijl je op een motor zit, sla op de drums mee op de beat voor een high score, of speel air hockey.

Alle informatie en het inschrijfformulier kan je vinden op www.jeugdwerk-hazerswoude.nl/excursie. Er kunnen maximaal 35 deelnemers mee naar binnen (incl. begeleidende volwassenen). Het spreekt voor zich dat we ouders zoeken die willen rijden. Bij voldoende animo organiseren we deze excursie later nog een keer. VOL = VOL!

In oktober staat een excursie gepland naar een heus datacenter nabij Schiphol. Je kunt je dan aanmelden voor een rondleiding en mag je een datacentergame spelen. Info volgt later nog.

Misschien ook interessant?

Sorry, er zijn geen berichten gevonden.

Advertenties