Eveline Vos

Wat leuk dat ik de kans heb gekregen om het estafettestokje over te nemen voor deze editie. Ik ben Eveline Vos, geboren in Leiderdorp, maar tot mijn twintigste heb ik altijd met veel plezier in Koudekerk a/d Rijn gewoond. Sinds 2010 woon ik in Hazerswoude-Rijndijk, samen met mijn partner Léon en onze twee dochters Elin (9 jaar) en Suze (2 jaar).

In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke activiteiten met mijn gezin. We kijken trots naar onze oudste dochter die goed kan turnen en rennen achter de jongste aan als ze weer iets ondeugends heeft bedacht. Spelletjes spelen met vrienden is een andere favoriete bezigheid, waarbij mijn fanatisme niet te verbergen is. Ook ben ik gek op pubquizzen, zowel algemene als Harry Potter pubquizzen op hoog niveau.

Misschien ken je mij als schoolleider van SWS MeerWaarde (voorheen OBS de Rijnschans en CBS de Rank). Door mijn beide ouders in het onderwijs raakte ik al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het vak. Tien jaar lang stond ik met veel plezier voor de klas, waarvan de langste periode in Pijnacker op een school voor ontwikkelingsgericht onderwijs. Met de komst van onze kinderen wilde ik graag dichter bij huis werken en zo belandde ik op mijn oude basisschool, CBS de Rank. Vanuit de Rank ben ik doorgestroomd als directeur in opleiding bij de Rijnschans.

Voor mij was het een bijzondere uitdaging om de twee scholen in Koudekerk samen te voegen tot één nieuwe school: MeerWaarde. Deze naam is een eerbetoon aan Koudekerk, waar de Hooge- en de Lagewaard bekende ‘waarden’ zijn. Alle kinderen van Koudekerk zijn van MeerWaarde!

Wat het extra bijzonder maakt, is dat mijn familie op verschillende manieren terug te vinden is in mijn werk. Mijn ouders hebben elkaar leren kennen op de Rank, en mijn opa was schoolhoofd op de plek waar nu de onderbouwlocatie van MeerWaarde staat. Hoe gaaf is dat!

Advertenties