Etensresten? Die kunnen ook bij het GFT!

Wist u dat etensresten ook bij het groente-, fruit-, en tuinafval kunnen? Dus GFT+E!

Uit onderzoek blijkt dat er nog veel etensresten bij het restafval terecht komen. Zonde! Daarom komt de gemeente Alphen aan de Rijn met de campagne: E hoort ook bij GFT!

Een waardevolle grondstof

De bloemen in uw tuin en de groenten op uw bord; ze groeien beter en sneller met compost. Dit maakt compost tot een waardevol product voor de tuinbouw en landbouw. Compost en ook biogas worden van GFT+E-afval gemaakt. Het biogas gebruiken we voor het verwarmen van huizen en als brandstof voor auto’s.

Veel GFT+E-afval komt nog in de restafvalbak en voor met merendeel zijn dat etensresten. Hoe minder restafval, hoe meer er opnieuw gebruikt wordt en hoe beter voor het milieu. Het verbranden van restafval is vervuilender en duurder dan composteren.

Samen het meeste maken van afval

Iedereen scheidt afval en de gemeente helpt hierbij. Bijvoorbeeld met deze campagne. De gezichten van de campagne zijn inwoners van onze gemeente. Ze zetten zich graag in voor het beter scheiden van afval en een schone buurt.

Maar de gemeente helpt ook op andere manieren. Inwoners kunnen een gratis minicontainer aanvragen om GFT+E-afval in weg te gooien en een afspraak maken om grof tuinafval gratis op te laten halen. Ook zorgen we dat er meer bovengrondse containers komen waar mensen die in een flat of appartement wonen hun GFT+E-afval kwijt kunnen. Samen zorgen we dat we het meeste maken van de waardevolle grondstof GFT+E!

Benieuwd naar wat er allemaal bij het GFT+E mag? Bezoek onze website: www.duurzaamalphen.nl.

Misschien ook interessant?

Advertenties