Ernst-Jan Pels

Bedankt Lex! Voor het doorgeven van het estafettestokje. Mijn naam is Ernst-Jan Pels. Maar de meesten noemen me gewoon Pels. Je kunt me wel een echte dorper noemen. Ik ben bijna 50 jaar geleden geboren op het Westeinde. Ik ben opgegroeid in de Torenstraat, waar mijn ouders nog steeds wonen. Ongeveer 25 jaar geleden heb ik Marleen, toen mijn vriendin nu mijn vrouw, kunnen overhalen om samen een huis te kopen in de Tuinstraat. Daar wonen we nog steeds met veel plezier in, zoals Bram al eerder zei, het gezelligste straatje van het dorp. We hebben een zoon Levi en een dochter Sascha. Samen genieten we vooral van een relaxte maar ook actieve vakantie in een land waar veel te zien en te doen is. Zoals bijvoorbeeld Denemarken en Schotland en hopelijk binnenkort Canada.

Ik werk al meer dan 20 jaar als projectleider bij een decorbouwbedrijf in de pretparkenbranche. Ik ben veel onderweg voor mijn werk en ik vind het altijd weer fijn om thuis te komen in ons gezellige dorp. Ik ben al bijna mijn hele leven actief bij de Hazerswoudse Boys. Ik heb zo’n 30 jaar zelf gevoetbald en heb vanaf de senioren altijd wel één of andere vrijwilligerstaak uitgevoerd. Van hummel-trainer tot bestuurslid en van Polderlooporganisator tot vlagger bij het 1e elftal. De laatste jaren samen met Lex als trainer/ coach van het elftal van onze zoons.

Nadat ik vanwege een blessure moest stoppen met voetballen heb ik het racefietsen ontdekt. Het is heerlijk om op een zonnige dag door het Groene hart te fietsen. Met als hoogtepunt de jaarlijkse toertocht van de Amstel Gold Race waar ik al vele jaren aan mee doe. In het winterseizoen houd ik mijn conditie op peil tijdens de spinning-lessen bij Sport2Bfit. In mijn vrije tijd ga ik graag naar een rockconcert of naar een lokale bandjesavond. En eens in de zoveel tijd met vrienden naar een sportevenement zoals de F1 Grand prix in Oostenrijk.

Een paar jaar geleden heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij de Hazelaar, omdat ik het superbelangrijk vind dat we nog jaren van het zwembad kunnen blijven genieten. Het is geweldig om daar weer een hele nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers te leren kennen. Als bestuurslid houd ik me daar vooral bezig met het groot onderhoud en de verduurzamings- en nieuwbouwplannen. Daarom wil ik het estafettestokje graag doorgeven aan John van Zwieten, die zich al jaren inzet voor de realisatie van deze plannen.

Advertenties