Eindejaars activiteiten van de Zonnebloem in Rijnwoude

Met theaterbezoeken, samen stamppot eten, een pubquiz en een kerstoptreden door La Donna Mobile, bezoeken aan kerstmarkten en zelfs aan een voetbalwedstrijd sloot de Zonnebloem Rijnwoude haar activiteitenprogramma 2023 af. Het waren weer middagen en avonden met een gouden randje.

Stadstheater Zoetermeer

Een lichamelijke handicap en dan naar een theater. Het blijft een avontuur. In het algemeen is het aantal rolstoelplekken beperkt. Zo ook bij het optreden van Hans Klok. Onze vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om de gasten naar de theaterstoelen te begeleiden. Het Zonnebloemmotto ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’ – bleek ook nu weer te kloppen. Genieten van de geweldige magie van Hans Klok met als toegift een optreden van de drie Nederlandse tenoren. Onze gasten konden op de vraag ‘Waar heeft u het meest van genoten?’ geen antwoord geven. De hele beleving was voor herhaling vatbaar.

Een avondje theater in De Juffrouw

De toneelgroep Ontwikkeling en Vreugd uit Hazerswoude gaf weer eens een toneeluitvoering. En de ervaring leert dat dit toneelspel garant staat voor een gezellige en vrolijke avond. Op de eerste rijen in De Juffrouw zaten daarom op een vrijdagavond de gasten van de Zonnebloem. Zij hadden een prima zicht op het toneel en genoten van het spel en de humor van de acteurs. Beter gezegd actrices, want het waren deze keer alleen dames die het spel opvoerden. In de pauze werden de gasten voorzien van een drankje, zo konden ze rustig blijven zitten en hoefden niet in de rij te staan. Echt genieten.

Stamppot eten

Stamppot eten: je doet het niet zo vaak als je alleen of met zijn tweeën woont. Een middag met de Zonnebloem beginnen met lekkere oer- Hollandse eenpansgerechten, dat wordt dan ook enorm gewaardeerd. Keus uit twee smaken: boerenkool of hutspot. Uiteraard met worst en draadjesvlees. Kon je niet kiezen: dan gewoon van allebei een beetje. De stamppot werd gemaakt door slagerij La Lau uit Koudekerk. IJsje toe en dan de hersenen kraken. In teams van 6 gasten en een vrijwilliger werden ruim dertig vragen beantwoord. Quizmaster was voorzitter Conny Reijngoudt. Sommige vragen waren inkoppertjes, anderen waren van de categorie ‘o ja’ en anderen weer zeer verrassend. Zo bleek de vraag ‘Waar komt Sinterklaas dit jaar aan’ te leiden tot een onverwachtse gast: een van de hulpsinterklazen. Hilariteit alom want de goede man was nog niet helemaal klaar voor zijn rol: zijn snor wilde niet blijven zitten. Gelukkig had hij nog een paar dagen. De gasten waren er van overtuigd dat hij een bovenste beste hulpsint zou worden. Wat nieuwe snorlijm en je hebt er een pracht sint aan.

Samen naar een kerstmarkt

In deze donkere dagen voor kerst is er veel te beleven in de tuincentra. Daar is het een grote kerstmarkt met veel licht en lekkers Verschillende groepen uit Rijnwoude-Zuid bezochten een kerstmarkt. Eén groep ging naar de Bosrand. Een groep uit Benthuizen ging naar een kerstmarkt in Zoetermeer Op een middag in december ging een groep gasten met vrijwilligers uit Hazerswoude-Dorp naar Intratuin in Zevenhuizen. Het was echt genieten. Natuurlijk genieten van alle kerstbomen en andere kerstproducten, maar ook gezellig samen chocomelk met slagroom drinken en een taartje eten. Iedereen ging even op de foto in de troon onder de grote kerstboom en ook werd genoten van het prachtige kerstpanorama. Kortom een gezellige middag samen in deze koude en donkere tijd.

Kerstprogramma in Pleyn 68

La Donna Mobile bestaat uit de klassiek geschoolde Ria Hurkens en Eddy van Damme, een allround accordeonist. Samen verzorgden zij een (inter)actief kerstoptreden waar 40 van onze gasten van genoten hebben. Gasten werden uitgenodigd mee te zingen, te walsen en te bewegen op de muziek.

Een avondje naar het voetbal

Met een kleine groep Zonnebloemgasten gingen vrijwilligers van de Zonnebloem-Zuid een avondje naar het ADOstadion.” Wat een fantastische avond bezorgde de Zonnebloem ons, met een VIP-arrangement in het ADO stadion bij de voetbalwedstrijd van ADO tegen NAC,” schreef een van de deelnemers. “Vrijwilligers hielpen ons met uitstappen en brachten ons door de prachtige aankomsthal, via de lift naar de VIP box. Daar aangekomen kregen we koffie met een heerlijke Haagse bol. Na wat gezellig gepraat werden we naar buiten gebracht. Onder de overdekte tribune, met warmtelampen en luxe stoelen, hadden we een prachtig uitzicht op het veld. We kregen zelfs nog een dekentje voor als we koude voeten zouden krijgen. De wedstrijd was spannend en hoewel ADO al snel achter stond, was het in het stadion een gezellige sfeer. Na afloop werden we weer door de vrijwilliger netjes naar de auto gebracht. Het was voor ons viertjes een enorme, mooie en geslaagde avond. Wat een belevenis! Dit is voor iedere Zonnebloemgast een aanrader.”

In de weken tot de kerst hebben onze vrijwilligers al onze gasten bezocht om hen goede dagen te wensen. Uiteraard met een kleine kerstattentie.

Misschien ook interessant?

Advertenties