Eerste Rommelroute Hazerswoude-Rijndijk is een feit

Uitgerekend op de warmste dag van het jaar werd in Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn op zondag 11 juni de allereerste Rommelroute georganiseerd door speeltuin De Rode Wip. Ondanks het aantal aanmeldingen – wat voor een eerste keer zeker niet slecht was – bleef het gehoopte succes uit.

“Tsja, we zagen het zonnig tegemoet,” vertelt Richard Brommers van de organisatie. “Maar juist het zonnetje heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid. We hadden 30 deelnemers in Hazerswoude-Rijndijk en 8 deelnemers in Koudekerk aan den Rijn. Alles was van tevoren goed geregeld: voldoende PR in de media, bekendheid via eigen en lokale platformen, maar toch heb je op sommige zaken zoals het weer geen invloed. En dat is heel jammer, voor zowel ons als organisatie als voor de deelnemers die er aardig wat tijd en energie ingestoken hadden.”

Vanuit de speeltuin is een enquête rondgestuurd naar de deelnemers met de vraag hoe zij de Rommelroute ervaren hebben. “De meeste mensen begrepen wel dat de warmte debet was aan de toeloop van bezoekers. Immers, waarom in je tuin gaan zitten als je ook kunt afkoelen in het zwembad,” vervolgt Richard. “We hebben gelukkig ook waardevolle tips meegekregen over hoe het volgend jaar beter zou kunnen. Zo kwam de tip om de Rommelroute voortaan op een zaterdag te doen later in het jaar en om echt een route uit te zetten met bordjes. Bij de evaluatie gaan we alles bespreken en een plan maken voor de volgende editie, want die komt zeker!” belooft Brommers.

Veel kinderen probeerden van hun spulletjes af te komen op deze warme dag

Misschien ook interessant?

Advertenties